Efter ett tufft gruppspel för Team Wranå stod det klart att de skulle spela finalen mot ett favorittippat lag från Schweiz.
Med en tidig ledning på 4-1 och senare ett jämt upplopp kunde de till slut säkra vinsten med 6-5, och ta hem den största grand slam-titeln inom curlingvärlden. Första gången för Isabella Wranå och hennes Team Wranå från Sundbyberg.
Maria Larsson, som spelar sekund i laget, sätter ord på hur stort det är.
– Det är toppen av toppen.
– Det är större än VM, EM och andra mästerskap eftersom det inte alltid är topp 12 i världen som tävlar i de mästerskapen. I den här tävlingen är det de bästa lagen som möts. Så det är otroligt stort, säger hon.
"Allt gick väldigt snabbt"
På måndagen, den 17 april, kom laget hem till Sverige efter tävlingen i Kanada, som var ett avslut på säsongens tour "Players' champion" inom curling.
Mitt i når danderydsbördiga Maria Larsson när hon är tillbaka i Sverige och arbetar med sitt kandidatarbete i samhällsplanering, som hon gör parallellt med att tävla på världsnivå inom curling.
– Allt gick väldigt snabbt. Vi hann inte ens duscha efter finalen. Vi firade med en middag och fick åka direkt sedan hem till Sverige, säger hon och tillägger:
– Det har inte riktigt sjunkit in än.
Kände sig oslagbara
Vinsten i Kanada innebär att laget tog en andraplats i Pintys cup och placerar sig sjua på världsrankingen.
– Det är fem grand slams på ett år. Det är som en serie under året. Den här sista tävlingen gav dubbla poäng, så att vi vann blev stort.
Hon berättar att de hittade formen tidigt i turneringen – vilket gav hela laget ett självförtroende fram till vinsten.
– Vi lärde oss isen väldigt bra. Mycket med hjälp av vår coach. Vi spelade mot de bästa lagen i gruppen, så det var tufft. I finalen kände vi oss oslagbara och var lugna hela tiden.
Maria Larsson kommer ursprungligen från Danderyd. Att hon gled in på curling var delvis en slump.
Fastnade direkt
– Tennishallen hemma i Danderyd där jag tränade låg i samma hus som curlinghallen. Då var det alltid spännande att stå där vid glasdörrarna och titta på.
Efter att ha följt curlingen i OS 2010 i Vancouver, Kanada, började hon satsa.
– Jag tvingade mamma och pappa att följa med. Jag fastnade sedan direkt, och fortsatte med sporten. Sedan fick jag många vänner, och ja, på den vägen är det.
Senare i vuxen ålder har hon spelat som reserv i Team Wranå, ett av de stora lagen (det andra Team Hasselborg) från Sundbybergs CK. När en tidigare spelare slutade blev hon en del av startuppställningen, som typiskt är fyra olika spelare i ett lag.
Drömmer om OS
Nu laddar de inför nästa tour, berättar hon.
– Eftersom det gick bra så kan vi kvala till slammarna nästa år. Vi vann också pengar i och med det här, så det hjälper oss att finansiera vår säsong, att kunna åka på tävlingar.
– Nästa mål är EM i höst. Och så klart ska vi fortsätta placera oss bra i tävlingarna.
Framåt i tiden blickar Maria Larsson mot OS, 2026, i Kortina, Italien.
– Det är helt klart drömmen att spela i OS.