Vi vet vad hon heter. Men vi kallar henne Anne. Anne Andh. Det är pseudonymen bakom Bålstabon som nyligen kom ut med sin debutroman, "Den ofrivillige godsherren."

– Den handlar mycket om att man ska gå sin egen väg. Följa sitt hjärta och inte hamna i det här ekorrhjulet som många gör, utan att man ska följa sin inre röst, säger Anne.

Det var väl det hon gjorde när hon bestämde sig för att gå tre olika författarkurser på Biskops Arnö.

– Jag tyckte att det där var så intressant. Att få träffa andra författare och höra hur de jobbade med research och annat.

– Vi fick skriva ett vykort till oss själva, där vi skulle berätta vad vi hade för mål med kursen. Då skrev jag att jag ville få en bok utgiven. Jag har kvar det där kortet, skrattar hon.

Debut. Boken den ofrivillige godsherren är Anne Andhs debut.

Debut. Boken den ofrivillige godsherren är Anne Andhs debut.

Privat

För det blev ju en bok, men till skillnad från många andra författare, vill hon inte synas. Det är boken som ska stå i centrum.

– När det gäller boken vill jag inte finnas ute på nätet privat. Nu tycker jag att det är bra som det är. Allt relateras till Anne Andh som författare. Det blir så utlämnande annars, berättar hon.

Pseudonymen har en bakgrund i författarens eget namn, men mer än så behöver vi inte avslöja om denna Bålstabo. Några läsare vet kanske redan vem vi pratar om, för andra får det fortsatt vara ett mysterium...

– Jag känner att om det kan hållas till Anne Andh, så är det bra.

Så, kommer Anne Andh ut med några fler böcker?

– Jag håller på och skriver, men jag vet inte om det kommer bli något som jag vill publicera. Det är mer av en sammanfattning av hela processen. För det var mycket svårare än jag trodde, att skriva en hel bok.

Hon berättar om redaktören som strök 64 sidor, om att känna en viss förtvivlan och hur tron på att det verkligen skulle bli något av det hela vacklade. I dag är hon glad att hon höll ut och att hon lyssnade på redaktören.

– Det var för att den skulle bli mer lättläst med mer driv i texten. De som har läst tycker att den är spännande. Jag är faktiskt jätteglad.