De 16-åriga syskonen hade precis påbörjat sommarlovet när de begav sig till de brittiska öarna för att gå på en Billie Eilish-konsert. Spola fram några veckor och de var modeller i det franska modemagasinet Milk, som riktar sig till barn och ungdomar.

Rekryterade vid Piccadilly Circus

Under en shoppingtur vid Piccadilly Circus i centrala London kom Evelina på att hon glömt sin handväska i en butik. När hon vände på klacken och gick tillbaka satte sig brodern ned på en bänk och väntade.

– När jag hade suttit där en stund kom det fram en kvinna och berättade att hon arbetade som stylist för ett modemagasin i Frankrike som heter Milk. Hon förklarade att hon gillade mitt utseende och skulle vilja jobba med mig, berättar Albert.

När Evelina sedan kom tillbaka hade kvinnan försvunnit. Albert hade bytt uppgifter med henne och berättade för sin syster vad han varit med om. Helt otänkbart att det skulle kunna leda till något, åtminstone enligt systern.

– Det var svårt att se att det skulle bli något av det. Ingen av oss har varit modeller tidigare och det kändes lite märkligt att hon kom fram sådär, på gatan mitt i London, säger Evelina.

Stylisten Rachel Caulfield från Milk Magazine skulle ta kontakt med Albert igen. När de kom tillbaka till Sverige mailade han bilder på sig själv, men valde också att inkludera bilder på sin tvillingsyster Evelina. Något han inte ångrar i dag.

– Det är såklart häftigt att det blev något över huvud taget, och att vi fick vara med om det tillsammans är bara roligt. Snacka om att jag var på rätt ställe vid rätt tidpunkt.

Fotografering i Hässelby

Rachel bokade en resa till Sverige tillsammans med sin fotograf. Inför resan skickade hon mängder av kläder som syskonen skulle testa inför fotograferingen.

– Det var alla möjliga märkeskläder. Allt från Chanel till Acne. Ett par glasögon hade prislappen kvar, 9 000 euro. Tyvärr fick vi inte behålla något, säger Albert.

I mitten av juli anlände teamet från Milk Magazine, och började direkt att styla och fotografera syskonen inför fotograferingen på olika platser i Hässelby.

– Rachel förklarade att de vill fota oss i en miljö där vi är bekväma och hör hemma. Fotograferingen höll på i ungefär fem timmar och genomfördes på vår tomt, vid badplatsen och runt om i kvarteret.

Vill ha fler modelljobb

Varken Evelina eller Albert är ännu på det klara med vad de vill sysselsätta sig med i framtiden. Däremot är båda överens om att de vill testa att jobba som modeller igen.

– Det vore jätteroligt att få göra fler modelljobb, men branschen är hård så vi får helt enkelt se vad som händer, säger Evelina.

Albert fyller i:

– Vi har kontakt med stylisten och fotografen från Milk, och vi har även varit på casting hos ett par agenturer i Stockholm så vi får helt enkelt se vad som händer.