Parkeringsplatserna i Sundbybergs Centrum försvinner när kommunen bygger om. Foto: Stefan Källstigen

Hård kritik mot p-kaoset i centrum

Staden ser nu över hur parkeringsproblemen i Centrala Sundbyberg ska lösas. – Det ett stort problem att Trafikverket inte har sundbybergarnas perspektiv, säger Stefan Bergström (C).

  • Publicerad 12:43, 23 nov 2020

Nyligen berättade Mitt i att 160 parkeringsplatser på Järnvägsgatan snabbt försvann. Orsaken är att Trafikverket ska flytta på ledningar i ett förberedande arbete med att gräva ner järnvägen i tunnlar.

– Det här en utmaning för alla i Centrala Sundbyberg, även fotgängare och cyklister. Man måste vara ärlig och säga att det kommer inte att vara som tidigare, säger stadsmiljökommunalrådet Stefan Bergström (C)

Fler p-platser på väg

Tjänstemännen tittar nu på möjligheten att utöka området för boendeparkering för dem som bor i Centrala. Servicetiden kan flyttas från natten till dagen och tvåtimmarsparkeringar kan bli boendeparkeringar utan att det går ut över besöksparkeringar till centrumhandeln.

Snart kommer staden att få fram sju nya p-platser i Centrala och fler är enligt Stefan Bergström på väg.

– Men det tar inte bara en eller två dagar att lösa det här. Man kanske måste skylta om och ta fram nya trafikföreskrifter.

Självkritisk

Han riktar också stark kritik mot Trafikverket som han menar brister i att informera staden i tid.

– Det är ett väldigt stort problem att Trafikverket inte har sundbybergarnas perspektiv. Jag förstår att det provocerar när en stor del av Järnvägsgatan stängs av och det inte utförs arbete över hela ytan.

Finns det anledning även för er att vara självkritiska?

– Det finns alltid saker som kan göras bättre. Mobililtetsfrågor kunde och borde ha planerats mer strategiskt.

Ann Sandén Nordström är kommunikationsansvarig för Mälarbanan på Trafikverket.

– Det är jättetråkigt att få kritik om att information inte har nått fram. Vi har som ambition att informera berörda i god och vi har många kanaler där vi uppdaterar. Men vi kan bara försöka göra det ännu mer framöver.

Främst sker informationen via Trafikverkets hemsida, men också genom brev och besök hos näringsidkare och fastighetsägare. Under hösten ska också flera webbmöten ha ägt rum med kommunen och andra parter.

Så här informerar Trafikverket om byggen i Centrala

Webben: trafikverket.se/malarbanan

Störnings-SMS: Går att prenumerera på, se trafikverket.se/malarbanan

Instagram:
@projektmalarbanan

Projektbrevlådan: Allmänheten kan mejla in sina frågor till:projekt.malarbanan@trafikverket.se

TRV:s kontaktcenter: Tillgängligt dygnet runt på: 0771-921 921. Källa: Trafikverket

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

19-åringen kan ha begått andra brott på rymmen

Nyheter Polisen söker vittnen Åklagaren och polisen söker fortfarande vittnen till mordet i Rissne, men också dem som har uppgifter om ett annat rån i Sundbyberg som 19-åringen kan ha begått.onsdag 20/1 9:26

Nya återvinningen överklagad igen

Nyheter Stockholm riktar kritik mot Solna och Sumpan En ny återvinningscentral i Sundbyberg kan dröja ytterligare sedan bygglovet överklagats igen. Samtidigt riktar Socialdemokraterna i Stockholm kritik mot Solna och Sumpan för att en återvinning inte...tisdag 19/1 1:15

Bussar fortsätter ersätta tvärbanan

Nyheter Skulle börjat rulla i december Trots löfte om att tvärbanan skulle vara igång före jul fortsätter ersättningsbussar att trafikera sträckan mellan Alvik och Bromma flygplats. Enligt SL rör det sig om någon vecka kvar.måndag 18/1 11:34