Skumt. En annorlunda syn mötte Märstaborna i centrum under onsdagen. Foto: Maria Lönnqvist

Här skummar fontänen i centrum över

Fontänen i Märsta centrum fylldes under onsdagseftermiddagen av skum. Men det råder ingen fara för allmänheten då det endast var diskmedel.

  • Publicerad 15:40, 20 okt 2021

Det var lite diskmedel i den bara. Någon som busat

Under onsdagen möttes besökare i Märsta centrum av en minst sagt skum sak. Fontänen i trappan fylldes med mängder av vitt lödder.

Många som var i centrum stannade upp och tog bilder på den annorlunda synen. En av dessa var Maria Lönnqvist som var i Märsta centrum för att handla under eftermiddagen.

– Jag trodde först att det var något giftigt och blev lite orolig, säger Maria Lönnqvist till Mitt i Sigtuna.

Under tiden Maria Lönnqvist som bor i Märsta stod vid fontänen träffade hon en kompis som berättade för henne att vattnet oftast bara brukar cirkulera i fontäner och inte sprider sig till dricksvatten.

– Sedan kom några ungdomar förbi och trodde att det var någon som har hällt i diskmedel i fontänen. Det är ju dåligt att någon gör sådant bara för att sabotera i så fall, säger Maria Lönnqvist.

Extra ren fontän

Mycket riktigt var det diskmedel som hällts i fontänen. Emil Berne är drifttekniker på Fastpartners som har hand om den aktuella fontänen bekräftade misstanken.

– Det var lite diskmedel i den bara. Någon som busat, säger Emil Berne.

Att någon hällt diskmedel i fontänen har hänt vid ett tillfälle tidigare för tre år sedan. Det är ingen fara för något dricksvatten.

– Vi har precis gjort rent den för vi skulle ändå tömma den inför vintersäsongen. Nu är den extra ren bara, säger Emil Berne.

Diskad. Någon som vill göra rent fontänen med diskmedel? Foto: Maria Lönnqvist

Skulle köpa sex – greps av polis

Nyheter Man åtalas i stor insats mot prostitution En man i 50-årsåldern åtalas för att försökt köpa sex av en prostituerad. Men innan någon sexuell handling utfördes greps mannen istället av polisen som genomförde en stor operation mot prostitution.tisdag 30/11 17:35

Polisen varnar: "Stora trafikstörningar – lämna bilen hemma"

Nyheter Utrikesministrar i mängder En stor internationell konferens hålls vid Arlanda. I samband med det väntas omfattande trafikstörningar på E4:an, vid Arlanda och i centrala Stockholm.tisdag 30/11 11:34

Sigtuna har fått nya trygghetspunkter

Nyheter Beredda. Användas vid eventuella kriser, brand eller strömavbrott. Vid en kris eller en störning i någon viktig samhällsfunktion kan du gå till någon av kommunens nya trygghetspunkter.tisdag 30/11 7:39

L: ”Sigtuna ska bli bästa skolkommunen”

Nyheter Val. Skola och trygghet högt på dagordning Trygghet, äldreomsorg och bostadspolitiken blir heta ämnen inför valet enligt Liberalernas Pernilla Bergqvist.torsdag 25/11 13:07