Under onsdagen möttes besökare i Märsta centrum av en minst sagt skum sak. Fontänen i trappan fylldes med mängder av vitt lödder.

Många som var i centrum stannade upp och tog bilder på den annorlunda synen. En av dessa var Maria Lönnqvist som var i Märsta centrum för att handla under eftermiddagen.

– Jag trodde först att det var något giftigt och blev lite orolig, säger Maria Lönnqvist till Mitt i Sigtuna.

Under tiden Maria Lönnqvist som bor i Märsta stod vid fontänen träffade hon en kompis som berättade för henne att vattnet oftast bara brukar cirkulera i fontäner och inte sprider sig till dricksvatten.

– Sedan kom några ungdomar förbi och trodde att det var någon som har hällt i diskmedel i fontänen. Det är ju dåligt att någon gör sådant bara för att sabotera i så fall, säger Maria Lönnqvist.

Extra ren fontän

Mycket riktigt var det diskmedel som hällts i fontänen. Emil Berne är drifttekniker på Fastpartners som har hand om den aktuella fontänen bekräftade misstanken.

– Det var lite diskmedel i den bara. Någon som busat, säger Emil Berne.

Att någon hällt diskmedel i fontänen har hänt vid ett tillfälle tidigare för tre år sedan. Det är ingen fara för något dricksvatten.

– Vi har precis gjort rent den för vi skulle ändå tömma den inför vintersäsongen. Nu är den extra ren bara, säger Emil Berne.