På Heliosgatan 13 i Hammarby Sjöstad flyttar Unity in, ett koncept för kombinerat boende och arbete. Projektkostnaden för att rusta upp huset hade en prislapp på 200 miljoner kronor. Foto: Eva Radakovits

Här ska du både kunna bo och jobba

Kombinerat boende och arbete är på väg att ta plats i Sjöstan. I höst slår Unity upp portarna i Transformatorverkstaden, den första av sju liknande ställen som ska öppna över hela Norden.

  • Publicerad 14:27, 24 jun 2021

Den gamla Transformatorverksstaden vid Heliosgatan i Sjöstan ska få nytt liv. Där ska Unity flytta in, vilket är ett koncept för kombinerat jobb och boende.

Det betyder att 140 bostäder och 200 kontorsplatser tar plats i huset. Där ska även finnas gemensamma arbetsytor, gym, takterrass, kafé och lounge.

Studiolägenheternas är mellan 17 och 62 kvadratmeter, vilka bokas likt på ett hotell.

Koncept. Så här är det tänkt att Transformatorverkstaden ska se ut när Unity öppnar.

– Vi kommer att erbjuda allt under ett tak. Vi vill även erbjuda en naturlig mötesplats med intressanta föreläsningar och communityträffar, säger Charlotte Mangborg, general manager på Unity, i en kommentar.

Den första av flera

Unity i Sjöstan, som öppnar i oktober, blir den första av flera, liknande boenden, som under de kommande två åren ska anläggas på ytterligare sex platser runt om i Norden, bland annat i Kista.

Studiolägenheterna bokas per natt, och är från 17 till 62 kvadratmeter stora.

Utsikt. Huset utrustas även med en takterrass.