Fjorton röster enas till en kraftfull stämma när de bryter ut:

– Om man känner att någon inte litar på en, så litar man inte på den heller. Det är så det funkar. Det borde de veta. Jag vet det, och jag är bara ett barn.

Skådespelarna på den runda scenen rör sig i synk, alla porträtterande samma flicka. Vi är mitt i en repetition inför premiären av "Mitt hjärta säger: Lev, skrik, andas" på Unga Klara, en pjäs som utforskar barns bristande förtroende för vuxna.

– Ungas tillit till vuxenvärlden sjunker mer och mer. Det kokade vi ner till två olika akter, säger Farnaz Arbabi, som är regissör för den första akten.

Den första akten, inspirerad av Sofokles klassiska drama Antigone, skildrar en ung kvinna som straffas genom att bli instängd efter att ha trotsat kungens lagar.

Detta tema vävs samman med den andra akten där en nutida flicka är instängd, betraktad som farlig på grund av att ingen kan hantera hennes ilska.

Engagerat barnen

Gustav Deinoff, regissör för den andra akten, berättar att barngrupper har fått komma med feedback.

– De kommer med fantastiska insikter och analyser. Vi försöker hitta vart man känner att det slår an och blir viktigt för barnen, ibland är det lite förskjutet från vad man själv tittar på, säger han.

Farnaz tillägger att teman som orättvisor och civilkurage verkligen har fångat barnens intresse.

På scenen står Unga Klaras ensemble tillsammans med avgångsklassen från Stockholms konstnärliga högskolas mimskådespelarutbildning. Akterna kan upplevas var för sig eller som en sammanhängande föreställning.

"Vår filosofi"

Uppsättningen markerar också Farnaz och Gustavs tioårsjubileum som konstnärliga ledare på Unga Klara.

– Det är ganska radikalt och nyskapande att ha två konstnärliga ledare tillsammans. Det finns en idé om det ensamma geniet som skapar konst. Vi har bevisat att det blir bättre om man samarbetar, säger Farnaz.

Hon framhåller att det är ovanligt att satsa så mycket på teater för unga, men att detta är en generös föreställning.

– Det är vår filosofi, att unga människor också har rätt till kvalitativ och storslagen konst.