”Har kämpat för detta”

Nu är det helt klart. Det blir en skejtpark i betong bakom nya Pepparrotsbadet. – Den här dagen har vi längtat efter, säger Fredrik Lindkvist, ordförande i föreningen Enköpings Extremsport.

  • Publicerad 09:52, 28 maj 2021

Kämpat med det här i rätt många år nu.

Inget regnoväder i världen hade kunde ta udden av glädjen på Korsängsfältet intill nya Pepparrotsbadet när föreningen Enköpings extremsport bjöd in till det symboliskt viktiga första spadtaget för deras nya skejtpark. För nu är det klart att föreningens mångåriga dröm blir av.

Det kommer att bli en ny betongpark för skateboard-, kickbike-, inline och bmx-åkare i Enköping.

Den har redan börjat byggas.

– Vi har kämpat med det här i rätt många år nu. I fem år ungefär. Det här kommer att bli otroligt bra. Den här dagen har vi längtat efter, säger Fredrik Lindkvist, ordförande i föreningen Enköpings Extremsport, glatt.

Han förklarar att det nu byggs en betongpark i Enköping är stort på två plan. Dels för Enköping. Men också för honom personligen.

– Det här är en dröm jag haft sedan fyrtio år tillbaka. På 80-talet hade vi en ramp bakom Idrottshuset. När den revs hade vi ingenting egentligen fram till dess att skatehallen byggdes, berättar han.

Föreningen har fått fem miljoner kronor från den Allmänna arvsfonden till projektet. Kommunen, via upplevelsenämnden, har gått in med tre miljoner.

– Ett av våra första studiebesök vi gjorde i nämnden var att åka till Västerås som byggt en stor skejtpark. Vi har sett att det funnits ett behov i Enköping från både barn och äldre för den här spontanidrotten. Alla är inte föreningsaktiva. Vill uppmuntra till spontanidrott, säger Kristina Eriksson (KD), upplevelsenämndens ordförande.

Den nya betongparken, som kommer att bli drygt tusen kvadratmeter stor, har som sagt redan börjat byggas. Planen är att den ska vara åkklar till hösten 2021.

”Det går ju lika bra med en husbil”

Nyheter Efterfrågan på husbilar blir allt större i Enköping. Ny statistik från Trafikanalys visar att antalet husbilsägare ökat lokalt med 23 procent sedan 2017.torsdag 24/6 13:01