Poppis. Intresset för padel har växt de senaste åren, och banor finns på ett 30-tal ställen i Stockholm. Genrebild. Foto: Sacharias Källdén

Här hamnar Brommas nya padelhall

Intresset för padel är stort, och nu är en tillfällig padelhall på väg att byggas i Åkeshov. Om allt går som det ska kan hallen stå färdig nästa vår.

  • Publicerad 11:26, 12 okt 2020

Det är på grusplanen intill Åkeshovs IP som Bromma Padel vill anlägga ett idrottstält med plats för sex dubbelbanor och två singelbanor.

– Vanligt är att padelhallar ligger i industriområden vilket gör att man behöver bil. Den här platsen ligger mellan två tunnelbanestationer, och hit kan man ta sig kollektivt, med cykel eller till fots, säger Pero Popovski på Bromma Padel.

Han berättar själv att han upptäckte sporten för två år sedan och blev helt fast.

– Det är en sport som vänder sig till alla, det är lätt att komma igång och är hyfsat pandemisäkert.

Permanent hall i Hässelby

Nu har stadsbyggnadsnämnden beviljat ett tidsbegränsat bygglov, med villkoret att grannar i området först ska få yttra sig om planerna. Att bygglovet är tidsbegränsat är delvis för att företaget har tecknat ett hyresavtal om en permanent hall i Hässelby.

Men eftersom det fortfarande finns en hyresgäst i de lokalerna kan den hallen inte börja byggas förrän 2024.

Därför kommer man nu bygga en tillfällig hall i Bromma, i form av ett idrottstält.

– Fördelen med den här hallösningen är att den följer alla byggkrav och är ljudisolerad, men det går att uppföra den väldigt snabbt. Vi hoppas komma igång med markarbetena i december, förutsatt att det blir en mild vinter. Då kan den stå färdig i mars eller april nästa år, säger Pero Popovski.