Nationaldagsfirandet inleds klockan 12.00 med tal från kommunstyrelseordförande Emma Feldman (M) och Monica Boye-Møller, ordförande i Järfälla Hembygdsförening. På plats är också Järfälla manskör.

– Det kommer bli en folkfest! Framförallt tror jag att folk kommer till parken för att uppleva den fina miljön och samlas igen efter pandemin, säger Fanny Pettersson, projektledare.

Det fullspäckade scenprogrammet innehåller uppträdanden från lokala dans-,musik och cirkusföreningar samt poesiuppläsning.

För de yngre finns både dockteater och möjlighet att prova på jollesegling med Järfällas Båtsällskap och fäktning med Jakobsbergs fäktklubb.

Den som vill ta sig tillbaka i tiden kan ta en häst och vagn tur eller varför inte gå en kulturhistorisk vandring bland parkens statyer och landskap.

Hungrig? Det är inget att oroa sig över. På matmarknaden erbjuds hamburgare, korv och fika. Även lokala hantverkare kommer vara på plats och sälja sina verk. Under hela dagen är Görväln slott och gårdmuseéumet öppet.

Stor ceremoni

Den traditionella ceremonin där nya svenska medborgares medborgarskap högtidlighålls beräknas bli den största någonsin i Järfälla.

– Eftersom det varit uppehåll i tre år så kommer det vara tre gånger så många nya medborgare. Det känns jätteroligt att det blir den största ceremonin vi haft, säger Fanny.