Hundrastgård. Jonas Widegren, Stockholms Golfklubb, vid den del av golfbanan som blir hundrastgård i vinter. Foto: Pontus Widegren

Här får hundar 40 000 kvadratmeter att leka på

Från och med nästa vecka får hundarna i Danderyd en helt egen plats på Kevinge golfbana för att kunna springa av sig utan koppel.

  • Publicerad 15:56, 13 nov 2020

Sedan en tid tillbaka har det funnits ett behov av fler platser i Danderyd där hundar kan rastas utan koppel och träffa andra hundar.

Nästa vecka öppnar Stockholms Golfklubb en ny hundrastgård på norra delen av golfbanan. Hål fyra till sju ska omgärdas av stängsel med grind.

– Vi från golfklubben är glada att kunna hjälpa kommunen och hundägarna i det här. Vi är glada över att fler får tillgång och vill komma till golfbanan. Att röra sig utomhus är extra viktigt en vinter som denna, säger Jonas Widegren, klubbchef på Stockholms Golfklubb.

Gården öppnar den 16 november och stänger den 14 mars, då klubben behöver förbereda banan inför nästa golfsäsong.

– Vi förstod att det har funnit en brist på hundrastgårdar och hundägare vill ha platser där de kan släppa sina hundar fria. Vi har bland annat hört om att många hundar gått fria i Altorpsskogen, vilket skapat problem med andra besökare i skogen.

Totalt beräknas hundrastgården bli omkring 40 000 kvadratmeter stor.

– Vi stänger av greenerna, som är väldigt ömtåliga och speciellt under vintern. Den enda oron vi annars har är hundägarna måste ta sitt ansvar och plocka upp efter sina hundar. Om det inte görs så många vi stänga gården, säger han.

I kommunen gäller generellt kopplingstvång i parker, gator och torg och allmänna vägar. Jonas Widegren berättar att hundrastgården även kommer att vara bra för andra besökare till Kevinge golfbana under vintern.

– Det kan vara hundratals barn här en helg och åka pulka, många promenerar och det är förstås ett mycket uppskattat av hundägare med kopplade hundar. Vi har haft ett bekymmer att hundar släppts lösa, så det känns otroligt positivt att de får en egen plats nu.