På juldagen kan både lite yngre och större barn se varsin uppföljarfilm på Vallentuna teater.

I Mästerkatten 2 har hjälten levt farligt för länge och hunnit förbruka åtta av sina nio liv. För att klara sig behöver han be Kitty Mjuktass om hjälp. De har blivit fiender och nu måste han visa ödmjukhet.

Filmen visas klockan 15 den 25 december. Från sju år.

Avatar 2 the Way of Water utspelar sig tio år efter handlingen i den första Avatarfilmen. Nu har Jake Sully och Ney'tiri bildat familj. Men nu måste de lämna sitt hem och utkämpa nya strider mot människorna.

Visas klockan 19 samma dag. Från elva år.

För föräldrar som vill lufta sina småttingar håller öppna förskolan specialöppet mellan 9 och 15 onsdagen den 4 samt torsdagen den 5 januari.

Dagen därpå, den 6 januari, är det trettondag jul och på Åbybergskyrkan blir det julgransplundring och lekar med Pettson och Findus. Julgransplundringen börjar klockan 11. Efteråt blir det fika.

Klockan 14 den 6 januari är det julspel i Frösunda kyrka. Där behövs änglar, herdar, vise män, Josef och Maria med flera gestalter. Stora och små är välkomna att klä ut sig och vara med. Inga repliker behöver pluggas in. Efteråt blir det julfest i Frösundagården.

Anmälan görs till församlingspedagog Teodora Dalhammar på 08-511 862 09 eller teodora.dalhammar@svenskakyrkan.se.

Fritidsgårdarna Haket och Mega har vanliga öppettider hela jullovet med undantag för julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen. De planerar sina aktiviteter tillsammans med ungdomarna och berättar om vad som händer på sina instagramkonton. Bakning, filmkvällar, grillning vid IP, bowling, pulka och julgransplundring hör till aktiviteterna.