Här är trion som utsetts till kulturstipendiater år 2021

Årets kulturstipendium för vuxna går till konstnären Hilda Ekeroth. Årets kulturstipendium för barn och unga går till Tilde Lindman och Isaac Östberg.

  • Publicerad 09:14, 17 nov 2021

Varje år delar Enköpings kommun ut kulturstipendier. Ett för vuxna, två till barn och unga.

Årets vuxenstipendium går till konstnären Hilda Ekeroth, Enköpings-Näs.

Hilda Ekeroth har målat mycket i och om Libanon, hon målar med grova penseldrag, vagt antydda men ändå igenkännbara former.

”Vi har stora förhoppningar på att hennes konstnärskap och engagemang ska berika kulturlivet i Enköping”, står det bland annat i motiveringen.

Kulturstipendierna för barn och unga tilldelas Tilde Lindman, 19, och Isaac Östberg, 15.

”Stödja och uppmuntra”

Tilde Lindman är en helt igenom estetisk person som visar stort engagemang och talang inom flera olika konstformer, allt ifrån musikal till illustration. ”Vi tror att hon har en lys-ande framtid oavsett vilken konstform hon väljer”, står det i motiveringen.

Isaac Östberg är en fokuserad, ambitiös och driven cellist. ”Vi är stolta över att stödja Isaac i början av hans resa i musikvärlden”, sägs i motiveringen.

Vuxenstipendiet är på 30 000 kr, de två barn- och ungdomsstipendier på 5 000 kronor vardera. Stipendierna är avsedda att stödja och uppmuntra insatser inom olika kulturområden.

Man åtalad för barnvåldtäkt

Nyheter Man boende i Enköpings kommun är åtalad för våldtäkt mot barn.fredag 26/11 9:30

Rånare greps i Enköping

Nyheter Två Enköpingsbor har gripits misstänkta för att ha rånat en ung man i centrala Västerås på onsdagskvällen den 24 november. Det rapporterar Sveriges Television. Enköpingsborna är män i 20- och...torsdag 25/11 8:27