Flyttplanerna för Sida var länge riktade mot Botkyrka, men det blir alltså i stället en flytt till Rissne och Ursviks entré 2022.

När Botkyrka var aktuellt fanns det enligt tidningen Omvärlden en oro att många anställda skulle sluta, främst på grund av längre restider.

Nu har Sida tittat på hur lång restiden blir till Sundbyberg och myndigheten hoppas och tror att de flesta anställda kommer med till Rissne.

– Vi kan så klart inte svara för varje individ, men vi har Inte fått några indikationer på att folk inte skulle vilja följa med, säger Rebecka Orrenius Alffram, Sidas projektledare för flytten.

Sida har tittat på var de anställda bor, hur lång tid de i dag har till jobbet på Östermalm och hur lång tid de skulle få till Rissne.

I snitt kommer det att ta 24 minuter mer om dagen i kollektivtrafiken efter flytten. 544 anställda får längre restid och 102 får kortare.

Enligt Rebecka Orrenius Alffram har de flesta reagerat positivt på att flytten går till Rissne.

– Det är övervägande positiva reaktioner även en om del har frågat om längre resväg, säger hon.

Luis Larrea är ordförande för den lokala Sacoklubben på Sida med cirka 350 fackmedlemmar. Hon tror att de flesta är lättade över att mer konkret få veta vad som ska hända.

– Med Botkyrka var det mycket ovisshet och jag tror det var det som gjorde att medarbetare kände stress och osäkerhet. Sedan är flytten bra för vissa, medan en del kanske får lite sämre restid.

Facket har inte gjort några närmare analys av flytten, men vill gärna se att arbetsgivaren tittar mer på hur Sidas uppdrag ska se ut de närmaste åren för att kunna veta om några delar av organisationen skulle vara mer sårbara om många anställda ändå skulle sluta i samband med flytten.

– Det är viktigt att det görs en ordentligt analys, säger Luis Larrea.