Igelkotten Ina är orolig över att börja i en ny klass, och rädd för att ingen ska vilja bli hennes vän.

– Boken tar upp teman som mod och att känna sig blyg, och låter var och en identifiera sin egen "Ina" inom sig, säger Hanna Petersson.

”Världens blygaste igelkott” är skriven av Chandani Karnik som bor i Brooklyn, New York.

– Vi lärde känna varandra när vi pluggade reklam tillsammans i New York. Då jobbade vi på en massa olika projekt, och just det här utvecklade vi vidare. Väldigt kul! säger Hanna Petersson.

Målade i akvarell

Hanna har översatt texten, och står alltså även för illustrationerna. De är målade i akvarell och Hanna har inspirerats av sin egen skoltid i Sollentuna där hon gick i Töjnaskolan och Silverdalsskolan.

Så här ser Hanna Peterssons illustrationer ut, i boken om igelkotetn Ina.

Så här ser Hanna Peterssons illustrationer ut, i boken om igelkotetn Ina.

Privat

– Ina har en stor hemlighet och är rädd att ingen i den nya klassen kommer att vilja bli hennes vän om sanningen kommer fram. Men när hon möter några klasskompisar som förstår hur det är att känna sig udda inser Ina att hon inte är ensam, säger Hanna Petersson.

Hon är utbildad inom reklam och har även jobbat med design. Hanna har även haft en utställning på Kulturhuset i Stockholm med en serie illustrationer i flytande tusch.

Nu har hon alltså gjort debut som bokillustratör, och det gav mersmak.

– Jag frilansar som illustratör vid sidan av jobbet som Art Director och det vore jätteroligt att få fler sådana uppdrag, säger hon.