Ett bad om dagen, under ett års tid. Det var Bergsjöbon Kåre Höjlunds utmaning.

I minusgrader, blåst och regn – liksom strålande sol och värme – har han varje dag tagit sig till ett vattendrag. Oavsett var han befinner sig.

– Vanligtvis badar jag vid Bergsjöbadet för det är närmast hem. Men när vi har åkt långt för att besöka andra städer har vi fått försöka hitta bra ställen att ta ett dopp. Det har blivit ännu en liten krydda i utmaningen, säger Kåre Höjlund.

GöteborgDirekt träffade Kåre i januari, när isen låg kvar på sjön och temperaturen var strax under nollan i vattnet.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/blota-utmaningen-bada-varje-dag-aret-runt/repvaj!SrXmBW2EbfoYxDzNfoaL7w/

Nu när snart ett år av badande passerat, konstaterar Kåre att det har varit en enbart positiv upplevelse.

– Det har varit jättekul och jag kan faktiskt inte komma på något negativt. Det bästa har varit alla möten under året. Jag har märkt att det är en bra "icebreaker". Många som har sett mig bada i vintras har varit nyfikna och det har lett till flera samtal. Har inte träffat någon än så länge som tycker att jag är dum i huvudet som har gjort detta, säger Kåre.

Bjuder in till ett sista bad

Torsdag 30 juni är Kåres sista dag på utmaningen. Det ska firas genom ett dopp i Bergsjön. Nu hoppas Kåre att fler badare ansluter.

– Ja, det vore jättekul om fler skulle kunna tänka sig att hänga på.

Vill man följa med och bada är det samling klockan 18.30 vid Bergsjöbadet, 30 juni.

Blir det slutet på Kåres badande tro? Nej, så klart inte.

– Nu har det blivit som ett behov, så jag kommer absolut inte att sluta. Men jag kanske inte behöver tänka på att varje bad måste förevigas med ett foto. Att spontant gå och bada blir lite smidigare då (skratt).