Hela Hjällbo är en boendebudget där hyresgästerna kan vara med och bestämma vad Poseidon ska satsa på. Budgeten är en miljon kronor. Som boende i Hjällbo kan alla ge förslag på vad man kan göra eller bygga.

– Alla som bor här ska ha möjligheten att påverka utvecklingen i området, säger Ulrika Stöök, utvecklingschef i distrikt Angered.

– Vi hoppas att boendebudgeten leder till nya möten, mellan oss och hyresgästerna och mellan grannar. Det handlar om att öka trivseln, tryggheten och tillsammans utveckla Hjällbo.

Förslagen kan handla om att förändra en plats eller ordna en social aktivitet. Det kan vara allt från att ordna en danskurs till att bygga ett utegym. Eller något helt annat. Det bestämmer de som väljer att skicka in ett förslag.

"Alla kan vara med"

Ett kriterium är att förslaget ska gynna många.

I skrivande stund finns 34 förslag på Poseidons hemsida, bland annat föreslås ett språkcafé, en badplats, en hundpark, en lekplats och danskurser.

– Alla som bor eller går i grundskola i Hjällbo kan vara med. Först går det att lämna in förslag och sedan rösta fram vilka förslag som ska bli verklighet, säger Charles Ntege, boendeutvecklare i distrikt Angered.

Boendebudget är en form av medborgarbudget där ett bostadsbolag är initiativtagare. Detta är första gången Poseidon har en boendebudget.