Under onsdagskvällen den 16 februari så uppmärksammandes Lennart ”Lelle” Blomqvists engagemang inom Kungsängens IF i samband med kommunfullmäktiges möte.

Här tilldelades nämligen Lelle utmärkelsen årets Upplands-Broare 2022.

– Min morfar var med och grundade Kungsängens IF 1929 och både min pappa och jag själv har varit ordförande. Som ung spelade jag fotboll och bandy. Ja, man föddes i princip in i föreningen, säger Lennart Blomqvist, i en kommentar.

Roll som kassör

Lennart Blomqvist har hunnit bli 74 år och tycks inte ha några som helst planer att trappa ner på sitt engagemang för Kungsängens IF.

I dagsläget är han kassör men befinner sig måndag till fredag på Kungsängens IP så väl som på helgen vid match.

– Det handlar bland annat om att ta emot och hjälpa lag till rätta med omklädningsrum och att larma på anläggningen. Och på helgerna är det mycket kring kaféet som jag ansvarar för.

Delats ut sedan 2006

Årets Upplands-Broare är en utmärkelse som har delats ut av kommunen sedan 2006. Allmänheten är sedan 2012 med och nominerar vem man anser bör tilldelas priset.

Kommunfullmäktiges presidium, det vill säga, ordförande, förste vice ordförande och andre vice ordförande, är de som beslutar vem som ska få utmärkelsen.