GöteborgDirekt kunde 24 oktober berätta om den sommarturné som Håkan Hellström planerar för 2023. Då saknades speldatum i hemstaden. Kanske inte så konstigt med tanke på de fyra utsålda konserterna på Ullevi med publikrekord på den sista med 71977 personer på plats (totalt lockade han en publik på 280180).

Dags för Way out West – igen

Men samtidigt gick det att spekulera i om det ändå inte var dags för Way out West. Festivalen han höll sitt tioårsjubileum på som soloartist 2010 och inte spelat på sedan 2013. För Way out Wests syskonfestival i Oslo, Øyafestivalen, har Håkan Hellström bokad 11 augusti. Festivalerna delar på flera av artisterna.

Finalspelning gånger två

Nu är det alltså klart. Håkan Hellströms bli festivalen i Slottsskogens finalakt då han med band spelar lördag 12 augusti. det innebär också att det även blir hans finalspelning på sommarturnén.

Den 14 december kan de hugade köpa så kallade early bird-biljetter till evenemanget.

När nyheten om sommarturnén kom 24 oktober skrev Håkan Hellström på sin Instagramsida: "Ser så mycket fram mot att komma till er i sommar. Kommer med kappsäcken full av soul, gnistrande ackord och blänkande dansskor. Bara en vinter och en vår kvar!"