I förra numret av Mitt i Bålsta berättade vi om ett samarbete mellan Håbo pastorat, Pingstkyrkan och Björksäterkyrkan som skulle stå och samla in kläder till behövande i Bålsta centrum tisdagen den 26 januari. Många läste uppenbarligen den artikeln och tänkte att de ville bidra.

Fulla säckar

Det här var det andra tillfället som man stod där och när Mitt i Bålsta kom ner runt lunchtid var det redan massor av säckar fulla med sådant som gör vintern lättare för den som annars har det tuffare än vanligt i dessa kyliga tider.

– Vi fick inte in så här mycket första gången på hela tiden faktiskt. Det är fantastiskt. Vi kommer behöva stå flera gånger. Jag tror inte att vi kommer få ut allt. Vi har dessutom mer än dubbelt så mycket i våra lokaler, säger Birgitta Stolt, assistent i diakonala uppgifter i Håbo pastorat.

Strid ström

Tillsammans med Maj Ibbinger och Berit Löjdström var hon på plats där en strid ström av människor hela tiden kom med jackor, mössor, sovsäckar och annat som kommer att komma många till nytta när graderna kryper nedåt.

– Det var kanon att ni skrev om det, säger Birgitta.

Planen är att sakerna ska delas ut den 29 januari, mellan 13.00 och 16.00 samma dag som den här tidningen kommer ut, men Birgitta och Maj utesluter alltså inte att de kommer vara på plats vid fler tillfällen eftersom Håboborna valt att skänka så mycket.