Håbo får ett nytt lokalt parti

Valrörelsen har börjat på allvar i Håbo. Beviset? Kommunen har fått ett nytt parti.

  • Publicerad 08:12, 15 dec 2021

För snart 28 år sedan bildades Bålstapartiet. Sedan dess har man varit Håbos lokala parti som kämpat om väljarna tillsammans med de etablerade partierna. Nu kommer ytterligare ett lokalt parti. Håbodemokraterna skickade sent på tisdagskvällen att partiet bildats.

Det har ryktats om Håbodemokraterna en tid, men ingen har kunnat eller velat bekräfta partiets existens, men nu står det alltså klart att den politiska spelplanen i Håbo kommer att breddas.

"Håbo Demokraterna bildades som en reaktion mot de samarbetssvårigheter som har uppstått i det politiska arbetet samt de brister i arbetsmiljön som påtalats inom Håbo kommun. Partiet har som övergripande målsättning att arbeta med alla frågor som borgar för livskvalitet och demokrati i arbete såväl som vardag för invånarna i Håbo Kommun". skriver man i sitt pressmeddelande.

Ordförande är den tidigare moderaten Björn Kraftelid, men säger sig inte vilja samarbeta enbart med alliansen.

"Vi ser att samverkan med alla partier i beslut som gynnar och utvecklar Håbo kommun skall premieras oavsett partifärg", skriver man.

Artikeln uppdateras

Polisen släpper ny detalj om döda kvinnan

Ännu inte identifierad Kvinnan som hittades avliden i Upplands-Bro i juni är fortfarande inte identifierad. Polisen släpper nu en ny detalj i förhoppningen att mordutredningen ska komma framåt.tisdag 27/9 10:33

Då återupptas rättegång om kvinnomord i Bro

Misstänkt genomgår rättspsykiatrisk undersökning Den 3 oktober återupptas rättegången i målet där en kvinna i 45-årsåldern står åtalad misstänkt för ett mord i Bro den 7 april.måndag 26/9 16:46