Håbo får ett nytt lokalt parti

Valrörelsen har börjat på allvar i Håbo. Beviset? Kommunen har fått ett nytt parti.

  • Publicerad 08:12, 15 dec 2021

För snart 28 år sedan bildades Bålstapartiet. Sedan dess har man varit Håbos lokala parti som kämpat om väljarna tillsammans med de etablerade partierna. Nu kommer ytterligare ett lokalt parti. Håbodemokraterna skickade sent på tisdagskvällen att partiet bildats.

Det har ryktats om Håbodemokraterna en tid, men ingen har kunnat eller velat bekräfta partiets existens, men nu står det alltså klart att den politiska spelplanen i Håbo kommer att breddas.

"Håbo Demokraterna bildades som en reaktion mot de samarbetssvårigheter som har uppstått i det politiska arbetet samt de brister i arbetsmiljön som påtalats inom Håbo kommun. Partiet har som övergripande målsättning att arbeta med alla frågor som borgar för livskvalitet och demokrati i arbete såväl som vardag för invånarna i Håbo Kommun". skriver man i sitt pressmeddelande.

Ordförande är den tidigare moderaten Björn Kraftelid, men säger sig inte vilja samarbeta enbart med alliansen.

"Vi ser att samverkan med alla partier i beslut som gynnar och utvecklar Håbo kommun skall premieras oavsett partifärg", skriver man.

Artikeln uppdateras

170 bostäder planeras vid Säbyholm

Detaljplanen för området vid naturbruksgymnasiet är ute på granskning. I området kring det gamla naturbruksgymnasiet så klarnar planerna för hur utvecklingen ska se ut framåt. Nu kan du åter säga din mening om 170 nya bostäder, återskapande av badplats och mer där till.onsdag 26/1 11:45

Planen: 50 lägenheter vid historiskt byggnad i Bro

Nu inleds samrådet för Viktor Jonssons affär Nu kan du tycka till om kommunens planer för fastigheten där Viktor Jonssons affär ligger. Enligt ett nytt detaljplaneförslag ska två lägenhetshus byggas intill den historiska byggnaden i närheten av...tisdag 25/1 12:05