Ohh! Monica!

Succén är tillbaka. En hyllningskonsert till Monica Zetterlund! Låtar som Monicas vals, Att angöra en brygga och Sakta vi gå genom stan har blivit klassiska evergreens och hennes roller i Utvandrarna och Äppelkriget är en del av den svenska filmhistorien. Lägg därtill revyer, shower och samarbeten med världens allra främsta musiker och artister. Det är med stor respekt Göteborg Wind Orchestra och Rigmor Gustafsson på sång gemensamt tar sig an denna utmaning, för visst är det en självklarhet att dessa underbara melodier ska få leva vidare i nya tolkningar. Listan kan göras lång, men vi säger bara Visa från Utanmyra, Come rain or come shine, Gröna små äpplen – bered er på många guldkorn.

Plats: Göteborg Wind Orchestra, Haga Konserthall, Haga Kyrkogata 2, torsdag 14 mars, kl. 19.00–21.00.

Glenn Udéhn firar 10 år som artist!

Glenn Udéhn firar 10 år som artist!

Pressbild

Adore Music: Glenn Udéhn 10 år

2014 var året då Glenn Udéhns första spelning gjordes och senare samma år släppte han sitt första album, Lilla London Brinner. Då kallades han för "Göteborgs nya popsnöre", "den nya indieprinsen" och "mer Håkan än Håkan Hellström själv". Sedan dess har han gjort otaliga spelningar från norr till söder och varit förband till bland andra Thomas Stenström, Florence Valentin och Timo Räisänen. Med låtar som Det går åt helvete nu, Mitt i natten och Vid Kranarna har han dykt upp på SVTs Kulturnyheterna och spelats på P3 i Sveriges Radio. “Låt oss fira 10 år som om det vore första spelningen på Jazzhuset med Lilla London Brinner i påsen. Låt oss sluta upp som om det vore en hemmafest, träffa gamla vänner och nya. Låt oss sjunga om kranarna tillsammans som om vi vore lyckade. Låt oss skrika att allt går åt helvete ihop!”, säger Glenn.

Plats: Kulturhuset Oceanen, Stigbergstorget 8, fredag 15 Mars, kl. 20.00–01.00. Åldersgräns 20 år.

Guldbaggevinnaren Maria Sundbom i verklighetsbaserade monologen Jag tror det är vår därute.

Guldbaggevinnaren Maria Sundbom i verklighetsbaserade monologen Jag tror det är vår därute.

Senay Berhe

Jag tror det är vår därute

Pjäsen Jag tror det är vår därute är en monolog om förlust, sorg och livets helande kraft med Maria Sundbom i huvudrollen. Handlingen kretsar runt Irina, en högt uppsatt chef på ett stort företag. Hon har två barn tillsammans med sin man, som också jobbar i företaget. Med tiden blir mannen allt mer kontrollerande, ett beteende som starkt påverkar äktenskapet och familjelivet. När Irina slutligen vill skiljas blir mannen rasande, och straffar henne genom att försvinna med barnen. Efter en tids desperat sökande hittas mannen död, i vad som visar sig vara ett självmord. Men var barnen befinner sig finns det inga tecken på… I rollen som Irina ser vi den mångfacetterade Guldbaggevinnaren Maria Sundbom, känd från TV-serier som Fröken Frimans krig och Bron.

Plats: Stora Teatern, måndag 11 mars, kl. 19.00. Kristallbaren öppnar kl. 18.00.

Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons är en ömsint och rolig romantisk komedi om vad vi säger, hur vi säger det, och vad som händer när vi inte kan säga något mer.

Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons är en ömsint och rolig romantisk komedi om vad vi säger, hur vi säger det, och vad som händer när vi inte kan säga något mer.

Pressbild

Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons

Under din livstid kommer du att säga mer än 123 miljoner ord. Vad gör du när de tar slut? Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons frågar sig hur långt vi är villiga att gå för att säga vad som betyder något till våra nära och kära. Berättelsen kretsar kring ett par som möts under ovanliga omständigheter, och deras historia utvecklas genom upp- och nedgångarna som kännetecknar romantiska komedier. Deras vardag styrs dock av en tystnadslag, “Hush Law”, som begränsar antalet ord varje medborgare får uttala till 140 ord per dag. Huvudpersonerna, tillsammans med resten av samhället, tvingas hitta kreativa sätt att kommunicera. GEST, Gothenburg English Studio Theatre, bjuder in publiken till en unik teaterupplevelse som utforskar humor, kärlek och samhällsfrågor på ett charmigt och underhållande men samtidigt allvarligt sätt. Lite som om Love Actually möter Black Mirror!

Plats: Gothenburg English Studio Theatre, Chapmans torg 10, fredag 15 mars, kl. 19.00.

Eagle-eye Cherry – snart i Göteborg.

Eagle-eye Cherry – snart i Göteborg.

Pressbild

Eagle-Eye Cherry

Eagle-Eye Cherry gjorde lite succé i höstens säsong av Så mycket bättre. Klart då att han också ska ge sig ut på en stor turné! "Jag ser fram emot min första Sverige-turné på länge. Under åren har jag spelat väldigt mycket ute i världen men att komma hem och turnera på hemmaplan blir extra speciellt", säger Eagle-Eye Cherry. 1997 slog Eagle-Eye Cherry slog igenom med dunder och brak med sin allra första singel ”Save Tonight”, som blev en världshit. 1998 var låten den mest spelade i amerikansk radio och med drygt en halv miljard Spotify-streams är den en av de största svenska låtarna någonsin.

Plats: Pustervik, Järntorgsgatan 12–14, fredag 15 mars, på scen, kl. 20.00.