Ruddalen

Skrinnarhallen i Ruddalen är en av få platser som rymmer både vintersport på is och sommarsport på betong – dock inte samtidigt.

Efter tre års renovering har nu äntligen den nya betongen kommit på plats och Göteborgs skateboardförening kan rulla igång sin verksamhet på riktigt.

Det var i december 2020 som idrott- och föreningsnämnden beslutade att rusta upp hallen, som flera säsonger stått utan is på grund av trasiga kylrör.

Genom att gjuta in rören i betong var tanken att banan även skulle kunna anpassas för andra aktiviteter under den isfria tiden – så som skateboardåkning.

Nu är väntan äntligen över och ramperna har nu kommit på plats innanför skrinnarbanan, som vintertid används till hastighetsskridskoåkning.

Is och skejt. Runt om den betongklädda ytan där skejtarna håller till löper skrinnarbanan som vintertid används av hastighetsskridskoåkare.

Is och skejt. Runt om den betongklädda ytan där skejtarna håller till löper skrinnarbanan som vintertid används av hastighetsskridskoåkare.

Arkivbild Joanna Klasén

Snabba puckar

Under sommarlovet, mellan vecka 25 och 32, erbjuder föreningen prova på-veckor för barn och ungdomar i åldern 7–16 år som vill lära sig att åka skateboard.

– I förlängningen vill vi att fler ska hitta till föreningen och skejtkulturen överlag, säger Jonas Sahlin, ansvarig för Ruddalen på Göteborgs skateboardförening.

Sommarlovssatsningen genomförs med stöd av ett utvecklingsbidrag från socialförvaltningen i sydväst.

– Det har varit en byggarbetsplats ända fram tills nu, så det är lite snabba puckar som gäller inför att verksamheten drar igång. Vi vill såklart att många ska vilja delta. Det kommer att finnas utrustning på plats att låna för den som inte har egen.

Framför allt är det två olika discipliner inom skateboard som utövas i Ruddalen: Street och park, som numera utgör två os-grenar.

Förutom skrinnarhallen i Ruddalen håller Göteborgs skateboardförening i huvudsak till i Bunkeberget i Gamlestaden, men även i Garyland på Hisingen och under begränsade tider på året även i Plaskis i Majorna.

– Förhoppningen är att kunna fortsätta att köra i Ruddalen fram tills det börjar förberedas för vintersäsongen.