På fredagsförmiddagen finns fortfarande kvar avspärrningsband i närheten av där skottlossningen ägde rum på Örnens väg, men ingen minnesplats är upprättad.

Ett stenkast därifrån sitter en handfull grannar utanför ett lägenhetshus och pratar om gårdagens händelse.

– Alla hörde skotten, säger en i sällskapet som inte vill ha sitt namn i tidningen.

"Han ropade på hjälp"

Lars Muthas och hans man hade balkongdörren öppen när de hörde första skottet.

– Vi gick ut på balkongen för att se vad som hänt. Då såg vi killen och han ropade på hjälp, säger han.

Totalt hörde han fem-sex skott innan han såg mannen segla ihop vid busken, intill Innovitaskolan.

– Det var bara busken i vägen, annars skulle vi ha sett hela händelseförloppet.

Vid händelsen var det mycket folk i rörelse som larmat polisen. Strax efter händelsen var både polis, räddningstjänst och helikopter på plats.

– De spärrade sedan av hela gatan, säger han.

Polisen förtegen

Det var klockan 18.22 på torsdagskvällen, den 25 augusti, som polisen fick larm om skottlossningen. En man i 25-års åldern påträffades skottskadad och avled senare av sina skador. Enligt uppgifter till Aftonbladet var den ihjälskjutne mannen högt uppsatt i ett kriminellt nätverk, men polisen är fortfarande förtegen om motivet.

Ökad polisnärvaro

Dagen efter dödskjutningen står en polispiké och två poliser intill Innovitaskolan. De berättar att de befinner sig i området under dagen för att öka tryggheten bland invånarna, men de vill inte uttala sig om vilka reaktioner de har fått från de boende.

På skolan arbetar man under dagen med trygghetsinsatser för både elever och lärare.

– Vi har kontaktat vårdnadshavare och vi gör allt för att skapa en trygg skoldag, säger rektor Josephine Wallenberg, som också poängterar att inga elever befann sig på skolan när skjutningen inträffade.

Utanför lägenhetshuset börjar fler grannar samlas.

Hur känns det i dag?

– Jag är inte orolig. Det är vardag nu förtiden, även om det är lugnt här och killen bodde dessutom inte här, säger Lars.

– Man har ju hört om att det händer på andra platser, men inte här. Nu har det hänt här och därför tror jag inte att det kommer hända här igen, säger en granne som bott i området i 29 år.