Slottider kvar. ”När det var som värst under pandemin hade vi tio frukostgäster varannan timme. Nu har vi 30 varannan timme, för att säkra kvaliteten. Vi vill att ska kännas lugnt och fint”‚ säger Katarina Romell. Foto: Pressbild

Grand vill behålla pademins miljonregn

Grand hotel Saltsjöbaden har ökat omsättningen med 20 miljoner kronor under pandemin. En nivå man hoppas behålla även i år när restriktionerna har släppt. – Fler svenskar åker nog utomlands samtidigt kommer fler internationella gäster hit, säger vd Katarina Romell.

  • Publicerad 15:29, 29 jun 2022

Utländska gäster och konferenser försvann helt från Grand hotel Saltsjöbaden under pandemin. Men i stället för 70 procent utländska sommargäster lyckades hotellet locka hemestrande svenskar – och öka omsättningen 2020 och 2021 med 20 miljoner kronor.

”Lyx mitt i veckan”

– Vi hade en stark uppgång på weekendbokningar. När folk började jobba hemifrån och hade friare arbetstider kunde de ta en weekend mitt i veckan: komma hit på en tisdag, ta en drink, ta en behandling i spat, gå på gymmet, äta middag, gå på rummet och dagen efter avsluta med en frukost. Då får man lite lyx mitt i veckan precis som på sommaren.

Efter en trög aprilmånad har maj och juni ”varit i princip fullbokade”. Konferenserna är tillbaka. I månadsskiftet maj-juni höll FN sitt klimattoppmöte här och den 22 juni skrev fack och arbetsgivare på det nya Saltsjöbadsavtalet.

Katarina Romell hoppas att tomrummet de svenska sommargästerna lämnar efter sig när restriktionerna har släppt bokas av utländska.

– Jag gissar att vi får åtminstone 40 procent utländska gäster från andra veckan i juli och hela augusti ut.

Tappar ni i omsättning?

– Vi vill ligga kvar på den nivån vi kom upp på under pandemin. Vi kan inte mer än att fylla huset.

Wallenbergs franska riviera

Grand hotel Saltsjöbaden vid Baggenfjärden invigdes 1893 och var affärsmannen K A Wallenbergs vision om att skapa en motsvarighet till franska rivieran.

Hotellet har i dag 135 rum, spa, pool och cocktailbaren Alice bar uppkallad efter K A Wallenbergs fru Alice.

Källa: Grand hotel Saltsjöbaden.

Visa merVisa mindre