Hoppfull. ”Man kastas mellan hopp och förtvivlan, men nu finns det en konkret bekräftad vilja från kommunen”, säger IFK Vaxholms ordförande Mattias Bedding. Foto: Åsa Sommarström

Glädje efter mittsamverkans besked

2,5 miljoner i stöd från kommunen. Så mycket vill mittstyret i Vaxholm – C, L och S – satsa för att det ska bli konstgräs på Resarö bollplan. Beskedet välkomnas av IFK Vaxholm.

  • Publicerad 13:48, 25 okt 2021

Vi är fantastiskt glada att kommunen vill vara med och bidra.

– Det känns fantastiskt för alla oss som jobbat för det här. Vi är fantastiskt glada att kommunen vill vara med och bidra, säger Mattias Bedding, ordförande för IFK Vaxholm.

Han fick beskedet i måndags, att stödet från kommunen skrivits in som en utgiftspost i minoritetsstyrets budgetförslag för 2021.

– Det är inte bara en angelägenhet för IFK Vaxholm. Det blir ett jättelyft för skolan och förskolan på Resarö också, säger han.

I somras fick IFK Vaxholm nej när man sökte medel till konstgräset från Allmänna arvsfonden. Sedan dess har föreningen jobbat för att hitta andra bidragsgivare. Under hösten kunde Mitt i rapportera att föreningen startat ”en mycket positiv dialog med en extern part” – det visar sig nu att det var kommunen man syftade på.

Men även om det ser ljust ut är Mattias Bedding noga med att påpeka att inget är beslutat ännu.

– Vi vet att den styrande politiska minoriteten – mittsamverkan – vill detta, men de måste ha med sig stöd från andra partier för att budgeten ska godkännas. Så vi kan inte jubla riktigt ännu.

– Jag vet från tidigare dialoger med partierna att ingen tycker det är dåligt. Men det är en fråga om prioriteringar.

Vad gör ni nu?

– Jag är i kontinuerlig kontakt med leverantören (av konstgräset, reds anm) så de ligger i startgroparna. Men man får ju anpassa sig vädermässigt. Snart kommer tjälen.

I mitten av november behandlas budgeten av kommunfullmäktige. Tidigast då vet Mattias Bedding om kommunens bidrag verkligen blir av. För föreningen är det en klar fördel om beslutet inte drar ut på tiden eftersom man också lovats delfinansiering från Riksidrottsförbundet. Det löftet gäller bara om övrig finansiering är klar senast sista december.

Så kan konstgräset bekostas

IFK Vaxholm: 1,0 mkr

Bidrag från RiksidrottsförbundetF/SISU: 1,5 mkr

Bidrag från Vaxholms stad: 2,5 mkr

Total kostnad: 5 mkr

Visa merVisa mindre