Det var i september förra året som en 27-årig man från söderort mördades på Årstabron. Mannen uppgavs ha koppling till ett kriminella Fagersjönätverket, något som bekräftas av polisen.

– Han var en tongivande person i Fagersjönätverket, säger Henrik Garzon, operativ koordinator på Farstapolisen.

Dagens Nyheter skriver att 27-åringen tidigare varit vän med den gängledare från Rågsved som nu står åtalad för att ha beställt mordet på honom.

De två män som åtalas för att ihop med gängledaren ha mördat 27-åringen har rört sig i kriminella kretsar i Årsta.

– De två tillhörde en gruppering som uppehöll sig i Årsta, säger åklagare Lisa dos Santos till Mitt i.

Sköts i huvudet

Enligt henne har mordet gått till så att gängledaren beställt mordet och tillhandahållit vapen och ammunition, samt betalat för dådet.

De båda Årstamännen har, enligt åtalet, både planerat mordet och utfört det. De båda ska ha bestämt träff med 27-åringen och fått med honom ut på Årstabron, där de på nära håll sköt honom med flera skott i huvudet och i kroppen.

Enligt DN hade 27-åringen utsatts för två attentat tidigare.

– Information från polisen tydde på att han levt under hot sedan 2018, säger åklagaren Lisa dos Santos i DN:s artikel.

Hjälp av FBI

När det gäller mordet på Årstabron, som det aktuella åtalet gäller, har åklagaren fått hjälp av amerikanska FBI för att bevisa att gängledaren beställt mordet, skriver Dagens Nyheter.

FBI har konstruerat mobil-appen Anom, som kriminella i hela världen börjat använda.

– Den misstänkte 31-åringen var en av dem som använt Anom. När vi fick tillgång till hans chattar hittade vi helt nya bevis. Min utgångspunkt är att ett beställningsmord av det här slaget ska ge livstids fängelse, säger Lisa dos Santos till DN.

DN skriver också att gängledaren från Rågsved nekar till brott. Inte heller de andra två åtalade männen ska ha gjort några medgivanden, enligt DN.