Det har nu gått snart ett år sedan en man sköts till döds på Söderhöjden. Klockan var 18.40 den 8 maj som polisen fick in samtal om höga smällar. En man i 20-årsåldern hittades skjuten och fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Nu åtalas fyra personer, alla i 20-årsåldern, för delaktighet i mordet. Mitt i har följt utredningen och under året som gått har totalt fem personer häktats. En misstänkt ska ha lämnat landet några dagar efter mordet men kunde gripas i Spanien i juli. I december släppte åklagarna misstankarna mot en av de fem männen.

Men något motiv till mordet är inte klarlagt, enligt åklagaren Johan Udén.

– Jag känner inte till motivet.

Vilket är det avgörande beviset menar du?

– Det är många olika pusselbitar som lagts. Men det är klart att vissa dna-träffar i början av utredningen är viktiga. Men det kommer jag utveckla under rättegången.

Kände varandra

De fyra misstänkta åtalas också för grovt vapenbrott då åklagaren menar att de i samförstånd innehaft den pistol som de misstänks ha skjutit mordoffret med. Mitt i har tidigare berättat att de fyra männen alla är bosatta i Järfälla.

– De åtalade och offret kände varandra väl. De har umgåtts med varandra.

De fyra männen nekar till brott. En av männen åtalas även för penningtvättsbrott och två åtalas också för ringa narkotikabrott. Rättegången mot de fyra männen börjar den 22 februari.

Mitt i har sökt de fyra åtalades advokater.