Trenden att boka sig sent till event, som var en följd av pandemin, har vänt menar Lina Browall, kulturchef på Täby kommun.

– Mycket har blivit fullbokat väldigt snabbt, kulturförfriskningarna och kulturmatinéerna är redan fulla men vi ser ett stort intresse för alla evenemang, säger hon.

Författarsamtal som berör

På huvudbiblioteket kan man exempelvis lyssna på författarsamtal. I mars kommer Ann-Christine Ruuth som ligger bakom filmen "Min pappa Marianne". Under 58 år levde hon som prästen och kyrkoherden Åke. I sin föreläsning tar hon upp frågor som handlar om identitet, kön och om att vara transperson.

Föreställningen Reflex kommer till Tibble teater i vår.

Föreställningen Reflex kommer till Tibble teater i vår.

Hans Vera

Fler bokcirklar 2024

Nytt för i år är att biblioteket erbjuder fler bokcirklar än tidigare. det blir femton olika cirklar på de sex biblioteken i vår. Teman är ”historiska romaner”, ”noveller” och ”filosofisk läsecirkel”.

Anna Dunér på Täby bibliotek uppmuntrar alla att söka sig till en bokcirkel.

– Man har så mycket mer nöje av en bok om man får diskutera den efteråt. Man förstår den bättre och kommer ihåg den bättre. Och det är ett trevligt sätt att umgås på.

Skridsko till musik på nya isen

Täby torgs renovering är klar och den nya stora isbanan i Täby har öppnat för allmänheten. Under alla hjärtans dag kommer den att invigas med liveband, eldshow och uppvisning av lokala konståkningstalanger. Skridskor kan lånas ut till de som behöver.

Under februari kommer även Cirkusfestivalen tillbaka till Täby.

– Det brukar var uppskattat av många, säger hon.

Det blir två föreställningar: "Nalle clown är försiktig" och "Reflex med Shaking the Sky".