Full fart nedför i backarna i nordvästra Stockholm

Så har då snösmockan slagit till. Mitt har såklart gett sig ut i pulkabackarna i nordväst – och visst är snön efterlängtad hos både stora och små!

  • Publicerad 13:49, 13 jan 2021

Foto: Mikael Andersson

Linus Nyström, 4, tar det smala spåret i Apollo-backen i Järfälla, mitt i det skogiga radhusområdet mellan Skälby och Kälvesta. Det går undan och trots något fall här och där är det bara glada miner. Mamman Annika Nyström står över just detta åk.

Foto: Mikael Andersson

Fredrik Sandström med döttrarna Natalie, 6, och Clara, 3, testar Apollobacken.

– Det är fantastiskt att bo här med barn när Johannelundstoppen inte riktigt är som det var för 30 år sedan, säger Fredrik.

Pulka, snö, pulkabackar. Sollentuna Mamma Ulrika Kron med Lydia Kron, 4 och Judith Kron, brevid står storebror Rafael Kron, 7 Foto: Mikael Andersson

Ulrika Kron är på väg nedför pulkabacken intill Sollentuna kyrka med sina fyraåringar Lydia och Judith. Sonen Rafael, 7, tittar på.

– Vi är nyinflyttade i Rotebro och har förstått att det är hit man måste ta sig när snön kommit. Vi hälsar på en annan familj i dag, säger Ulrika.

Foto: Mikael Andersson

Suna Ritaga och hennes tre barn satsar allt i pulkabacken vid Sollentuna kyrka. Det är full fart nerför backen flera gånger om som gäller. Här är Suna tillsammans med sonen Adriel, 2.