Enhetschefen Linda Borg skickar en bild på läckan I Frölundabadets källare. Hon förklarar att det är en liten droppläcka och absolut ingen katastrof. Då var det värre i somras, då en plugg hade åkt ur och vattnet forsade ut på källarplanet.

– Det är ingen hemlighet att vår bassäng är gammal och sliten. Det finns också en långtgående planer på en större renovering, säger hon.

Samlar vatten i kärl

I måndags öppnade badet för allmänheten efter nästan ett års stängning på grund av pandemin. Det sista Linda Borg vill ha är negativ publicitet om en läckande bassäng. Vattnet som sipprar ut kommer från slitna skarvar och pumpar och i nuläget är det inte mer än att vätskan kan samlas upp i ett kärl, förklarar hon.

– Vi vet att vi kommer bli tvungna att åtgärda vissa saker före renoveringen. Men då kommer vi att stänga under kortare period, inte längre än en månad, säger hon.

Totalrenovering

Det är ont om bassängtider i Göteborg och Frölundabadet vill ogärna slå igen under en längre tid. Planen är att upprustningen ska påbörjas under 2022 och då kommer 25-metersbassängen att totalrenoveras.

– Renoveringen har överklagats i flera led därför har den försenats. Nu räknar vi med att ha öppet fram tills arbetet drar igång, men med vissa avbrott, säger Linda Borg.