35 personer nappade på erbjudandet att få sina porträtt tagna av någon av projektets två fotografer, Theo Elias och Anna Drvnik. Över 50 porträtt blev det totalt.

– Tanken var att alla skulle välja en plats de tycker om där de känner sig hemma. Någon valde hemma i soffan, någon gick upp på Hökarängstoppen, berättar Theo Elias.

Hur var det att fotografera Hökarängsborna?

– Det var roligt. För mig som är ny i Hökarängen – jag har min ateljé här men bor på Söder – var det ett roligt sätt att lära känna stadsdelen. Man märkte också av den kärlek som finns till Hökarängen bland de som bor här. Den känns unik.

Ingrid, porträtterad av Anna Drvnik

Ingrid, porträtterad av Anna Drvnik

Anna Drvnik

Byggstängsel blir fotovägg

Bilderna kommer till att börja med visas på ett byggstaket på Pepparvägen, precis på gränsen mellan Hökarängen och Farsta.

– Det är ett inhägnat område där de har maskiner för utbyggnaden av tunnelbanan. Tanken är att vi ska klä hela det här stängslet med fotografier, berättar Theo Elias.

Farsta fotofest arrangeras av Konsthall C men tanken är just att bilderna ska synas i offentlig miljö. Längre fram kan några av dem komma att dyka upp på fler platser, till exempel Konstdax – konstväggen mellan tunnelbanan och Matdax i Hökarängen som Konsthall C nu har tagit över ansvaret för.

Farsta fotofest pågår 16 december-21 januari.

Oona, porträttrerad av Theo Elias.

Oona, porträttrerad av Theo Elias.

Theo Elias