– Det var så mysigt! Maria (Lundqvist), som spelar min farmor, är så himla gullig. Det var en annan tid, ett udda liv. Man gick inte och träffade på kronprinsen hela tiden… fast det gör man förstås inte nu heller, haha.

Att vara bland en massa vuxna på en inspelning tyckte de fungerade bra.

– De gjorde inte så stor skillnad bara för att vi är barn, säger Kerstin.

– Nej, och vi jobbade minst lika hårt. När vi var i Stockholm kunde vi spela in åtta, tio scener på en dag, fyller Xavier i.

”Kändes som två jobb”

Förutom i Stockholm är julkalendern även inspelad i bland annat Visby och Göteborg. Allt som allt tog det 50 dagar. Det är lång tid att vara borta från skolan när man går i högstadiet.

– Det var lite jobbigt att behöva gå i skolan på distans, det kändes lite som att ha två jobb. Fast det var värt det. Det är både bättre och sämre att inte vara i skolan. Jag har en tendens att bli lite stressad över skolan, så det var skönt att koppla bort det, säger Kerstin.

Premiären närmar sig och de har lyckats hålla sig från att titta.

– Det känns mysigt att kolla första gången när man ska se, säger Kerstin.

Pressbild

Hårda mot sig själva

Dagen före tv-premiären samlas hela teamet för att titta på de första avsnitten på Bio Capitol. De är överens om att det ska bli både spännande och jobbigt.

– Jag är ganska hård mot mig själv, erkänner Xavier.

– Att få vara en del av julkalendern är hur stort som helst! Att se sig själv är fruktansvärt, men också ganska härligt. Jag kommer nog vara beredd med tröjan, säger Kerstin och drar upp sin julröda stickade tröja över ansiktet.