En är slarvig. En har alltid ordning på sina grejer.

De är kanske inte så lika men en sak har systrarna Sabina och Nicole Lundström från Upplands Väsby gemensamt: Kärleken till fotboll – och till sin klubb, Bollstanäs SK.

Och vinnarskallar är de båda två. Ända sedan de började spela fotboll i sexårsåldern.

– När vi bodde hemma och kom hem efter träningen kunde mamma och pappa avgöra när vi öppnade dörren vem som hade vunnit och vem som hade förlorat på träningen. En var superglad och den andra ville inte prata alls, säger Sabina, 26.

"Syrran är grym på tillslag", säger lillasyster Nicole om Sabina.

"Syrran är grym på tillslag", säger lillasyster Nicole om Sabina.

Mikael Andersson

Skriver på för ny säsong

När de nu skriver på för ytterligare en säsong i damfotbollens näst högsta serie, Elitettan, är det ingen som minns riktigt för vilken gång i ordningen.

– Sedan jag kom upp i damlaget har vi gjort fyra sejourer i elitettan. Vi har studsat mellan division 1 och elitettan.

Och de har alltid varit BSK trogna – inga utflykter till konkurrerande Stockholmsklubbar.

– Vi har båda två ett stort hjärta för BSK, det har nog ingen missat. Och att BSK alltid spelat på hög nivå har också gjort det lättare att fortsätta här, säger lillasyster Nicole, 24.

Lagkapten Sabina har heller aldrig velat söka sig till någon annan klubb.

– Vi har bara spelat för att vi tycker det är kul och då har BSK, som ju är en väldigt etablerad klubb, passat oss. Och här är vi hemma, det är bekvämt, man vet hur allt funkar och man vet sin roll. Bipen (Bollstanäs IP, reds anm) är vår borg, säger hon.

Vi träffas i fotbollshallen, där gräset alltid är grönt. I bakgrunden har några av Väsbys många fotbollsföreningar dragit i gång knatteträningen.

Sabina och Nicole Lundström – fotbollssystrarna som spelar i samma lag. "Vi har alltid varandra."

Sabina och Nicole Lundström – fotbollssystrarna som spelar i samma lag. "Vi har alltid varandra."

Mikael Andersson

Hur är det att spela i samma lag som systrar?

– Det är faktiskt bara kul. Vi kan nog låta hårdare mot varandra på plan än andra, vi vågar skrika mer, säger Nicole.

De bor och jobbar numera båda i Stockholm, och med flera träningar i veckan och i princip match varje helg under säsongen, så blir fotbollen även ett sätt att ses.

– Och så är det så klart en trygghet att ha varandra, att alltid ha någon att prata med, säger Sabina

Och även om de hänger privat skulle de aldrig sätta sig bredvid varandra i omklädningsrummet på en bortamatch eller på bussen på väg dit.

– Vi delar inte ens hotellrum när vi spelar borta, säger Nicole och skrattar.

Båda spelar defensivt, i backlinjen. Men vad är deras styrkor på planen?

– Nicole är otroligt snabb och har bra spelförståelse. Hon är jäkligt envis, vilket kan vara är bra när man spelar fotboll, säger Sabina och skrattar.

– Sabina har ett otroligt tillslag. Hon är väldigt säker i luften, gör många nickmål och är mer fysisk än jag så därför starkare duellmässigt i båda straffområdena, säger Nicole.

Hur hanterar ni att många spelare byts ut mellan säsongerna?

– Det är ju en utmaning att lära känna nya spelare. Det är olika speltyper och alla spelar fotboll på olika sätt, vill ha bollen på olika sätt och vill att man pratar med dem på planen på olika sätt, säger Sabina.

Nicole fyller i:

– Det kommer ofta nya yngre spelare som man kan behövata hand om och hjälpa extra mycket. Det är också viktigt. I år har vi fått upp fyra flickor från U19, vilka tränar kontinuerligt med oss. Det är väldigt kul med egna produkter, de är superduktiga.

Sabina, 26, och Nicole, 24, Lundström har spelat fotboll i Bollstanäs SK sedan de var 5–6 år. Hjärtat klappar för BSK – nu har de skrivit på för en ny säsong i Elitettan.

Sabina, 26, och Nicole, 24, Lundström har spelat fotboll i Bollstanäs SK sedan de var 5–6 år. Hjärtat klappar för BSK – nu har de skrivit på för en ny säsong i Elitettan.

Mikael Andersson

Vilket år har varit roligast?

– 2018. Då förlorade vi inte en enda match, säger Sabina.

Förra säsongen började BSK starkt och låg i Elitettans tabelltopp efter tre omgångar. Drömmen om allsvenskt spel började spira. Men i sista omgången hamnade laget i stället på kvalplats och höll på att åka ner i en lägre division. De klarade sig kvar med ett nödrop.

– Ja, det var på håret. Vi hade tyvärr en hel del problem med skador, vilket bidrog till att vi halkade ner i tabellen. En av våra nyckelspelare och främsta målgörare, Simone Edefall, drog av korsbandet, säger Nicole.

Sabina är lättad över att laget höll sig kvar i Elitettan.

– Vi mötte många topplag på slutet som vi lyckades ta poäng mot. Vi gör kanske inte de finaste målen eller de snyggaste uppspelen, men vi slutar aldrig kriga. Mot oss plockar man aldrig några enkla poäng, säger Sabina.

När lägger ni av med fotbollen?

– Jag tycker fortfarande att det är superkul att spela. Visst vill man bilda familj framöver, men vi har många spelare som fått barn och sedan kommit tillbaka så det är inte heller något hinder, säger Sabina.

– Så länge det funkar med jobb och privatliv så kör jag på. Men de flesta undrar hur vi orkar. Vi lägger ner otroligt mycket tid på fotbollen, säger Nicole.