Totalt har 5 444 Sollentunabor haft bekräftad smitta.

Antalet dödsfall på grund av covid-19 ligger kvar på 144 efter att inga nya tillkommit under vecka 11. Av dessa 144 har 109 haft omsorg (79 bodde på äldreboende och 30 hade hemtjänst).

Antalet dödsfall har varit få i flera veckor, och en förklaring är sannolikt att så gott som alla på Sollentunas äldreboenden nu har fått vaccin.

Totalt sett har emellertid relativt få Sollentunabor fått vaccin. 7,78 procent av invånarna har fått första dosen. Endast två av länets 26 kommuner (Solna och Sundbyberg) har en lägre andel vaccinerade. 3,16 procent har fått även andra dosen, också det en låg andel jämfört med länets andra kommuner.

Över en miljon svenskar vaccinerade

Smittspridningen i Sverige som helhet ökar, precis som i många länder just nu, berättade statsepidemiolog Anders Tegnell på dagens presskonferens.

– Vi har en ökning de två senaste veckorna som är lite större än tidigare. Vi är definitivt på väg mot ytterligare en ökning den här veckan, riktigt hur stor den är vet vi inte än. Helt klart är att det i alla fall fortsätter, säger Anders Tegnell.

Den totala siffran för sjukdomsfall i Sverige är nu 773 690.

1 005 559 svenskar fått minst en dos av vaccinet mot covid-19. 433 156 svenskar har fått båda doserna.