I juni öppnades Bålsta aktivitetspark, som ligger mellan Fridegårdsgymnasiet och ishallen. Sommaren sjöd av liv och det tycks hålla i sig.

Mitt i var där en måndagseftermiddag när skolan precis­ hade börjat. Då spelades det fotboll, cyklades på löp­banan, åktes med kickbikes­ och skejtar i skejtparken och barn, unga och familjer umgicks­ i sällskapsytorna.

Milo Lindberg och kompisen Alfred Häggmark, båda 10 år, har hängt mycket i Aktivitetsparken i sommar. De tycker båda att det har varit kul, de har lärt sig nya tricks och att hoppa. De kommer fortsätta vara här i höst med.

– Ja, bara det inte är blött, då kan det vara farligt, säger Alfred.

Milos pappa säger att det känns tryggt att det finns personal från ungdomsgården på plats. Det är också en hjälpsamhet barnen och ungdomarna emellan där de lär av varandra.

Kommunens ungdomsverksamhet Ung Håbo har öppet i sin inbjudande container med ”chillhörna” utan­för, måndagar 16–21 och torsdagar 14–17. De kommer­ fortsätta ha öppet hela september ut och sedan så länge vädret tillåter.

– Det finns dricka och lite småkäk att köpa. Man kan sitta och läsa, pyssla och bara­ ta det lugnt, säger Milena Galustyan­, pedagog och fritidsledare och säger att hon stortrivs i Ung Håbo och finner sitt jobb meningsfullt.

– Fritidsgården ligger på andra sidan stan och många kanske inte orkar gå dit. Aktivitetsparken ger också möjlighet att genomföra aktiviteter som är icke nåbara inomhus på våra ungdomsgårdar, fortsätter hon.