Fortsatt full fart i Bålstas nya aktivitetspark­

Det har varit fullt med barn och unga i den nya aktivitetsparken i Bålsta­ i sommar. Ung Håbo kommer fortsätta hålla öppet ett par gånger i veckan hela september.

  • Publicerad 08:37, 9 sep 2022

Man kan sitta­ och läsa, pyssla och bara ta det lugnt.

I juni öppnades Bålsta aktivitetspark, som ligger mellan Fridegårdsgymnasiet och ishallen. Sommaren sjöd av liv och det tycks hålla i sig.

Mitt i var där en måndagseftermiddag när skolan precis­ hade börjat. Då spelades det fotboll, cyklades på löp­banan, åktes med kickbikes­ och skejtar i skejtparken och barn, unga och familjer umgicks­ i sällskapsytorna.

Milo Lindberg och kompisen Alfred Häggmark, båda 10 år, har hängt mycket i Aktivitetsparken i sommar. De tycker båda att det har varit kul, de har lärt sig nya tricks och att hoppa. De kommer fortsätta vara här i höst med.

– Ja, bara det inte är blött, då kan det vara farligt, säger Alfred.

Milos pappa säger att det känns tryggt att det finns personal från ungdomsgården på plats. Det är också en hjälpsamhet barnen och ungdomarna emellan där de lär av varandra.

Kommunens ungdomsverksamhet Ung Håbo har öppet i sin inbjudande container med ”chillhörna” utan­för, måndagar 16–21 och torsdagar 14–17. De kommer­ fortsätta ha öppet hela september ut och sedan så länge vädret tillåter.

– Det finns dricka och lite småkäk att köpa. Man kan sitta och läsa, pyssla och bara­ ta det lugnt, säger Milena Galustyan­, pedagog och fritidsledare och säger att hon stortrivs i Ung Håbo och finner sitt jobb meningsfullt.

– Fritidsgården ligger på andra sidan stan och många kanske inte orkar gå dit. Aktivitetsparken ger också möjlighet att genomföra aktiviteter som är icke nåbara inomhus på våra ungdomsgårdar, fortsätter hon.

Aktivitetsparken

Aktivitetsparken är alltid öppen. Där finns bland annat skejtramp, basket­korgar, minimultiarena, löparbana, dj-bås, sällskapsytor, gunga, king-ruta, skottramp och pingisbord.

Ung Håbo samarbetar med Fritids­banken som lånar ut kickbikes, skate­boards, bollar med mera. När inte aktivitetsparken är bemannad, kan man gå till Fritidsbankens lokal på Kalmarvägen 5.

Mobil trygghetsturné runt om i Upplands-Bro

Kommunen och polisen lämnar centrum Hela kommunen är lika viktig i det pågående trygghetsarbetet. Det här menar Upplands-Bro kommun och polisen – och ger sig ut på en endagsturné.tisdag 4/10 17:21

Medborgarförslag om vattenleken i Kungsängens centrum

Borde även finnas i Bro: "Skulle vara fantastiskt" På torget i Kungsängens centrum finns det sommartid en fontän som lockar till lek bland kommunens yngre invånare. Nu föreslår en medborgare att en liknande lösning borde etableras i Stjärnparken i...måndag 3/10 17:28