RENOVERAS. Folktandvården på Dragonvägen ska få nyrenoverade och större lokaler. Foto: Charlotte Arwedsson

Folktandvården i Väsby får större lokaler

Folktandvården i Väsby Centrum ska genomgå en omfattande ansiktslyftning – och få större lokaler. Renoveringen beräknas vara klar i början av nästa år.

  • Publicerad 08:53, 10 jun 2021

Det stärker Väsby Centrums roll som samhällscenter i Upplands Väsby kommun.

Azra Cerimagic, klinikchef på Folktandvården i Väsby Centrum. Foto: Privat

– Det är jätteroligt att vi på Folktandvården ska få nyrenoverade och toppmoderna lokaler. Nuvarande lokaler är funktionella men de börjar bli slitna så renoveringen är efterlängtad och något vi verkligen ser fram emot, säger klinikchef Azra Cerimagic.

Ett tjugotal tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor jobbar på kliniken på Dragonvägen.

– Vi kommer att ha öppet under renoveringen för att alla våra kunder ska kunna få sin tandvård, även om det kanske kan komma att bli lite stökigt någon period, säger hon.

Avtal i tio år

Fastighetsägaren Grosvenor Europe, som äger Väsby Centrum, har tecknat ett tioårigt avtal med Folktandvården om förlängning och utvidgning av lokalerna på totalt 750 kvadratmeter.

– Att vi nu har säkrat Folktandvården till Väsby Centrum i tio år framåt är mycket viktigt då det är den typ av samhällsservice vi vill kunna erbjuda våra besökare, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe.

Avtalet innebär att Folktandvårdens klinik i Väsby Centrum blir större än den nuvarande och att den genom den omfattande renoveringen förvandlas till en toppmodern tandklinik.

– Det stärker Väsby Centrums roll som samhällscenter i Upplands Väsby kommun, säger Carl Strufve.