Den 15 februari fördes en flicka under 18 år bort från Vega pendeltågstation med våld och hot om våld. Två män, 20 och då 25 år gamla, krävde henne på pengar och sa att de annars skulle skada eller döda flickan eller hennes familj, enligt åtalet.

De båda männen förde flickan till 20-åringens bostad i Skogås. Där hölls hon inspärrad både i lägenheten och i källaren, där även en då 15-årig pojke deltog. Enligt åtalet ska flickan även ha förts till en lägenhet i Haninge där hon ska ha våldtagits under pistolhot.

En man frikänns helt

Den 17 februari slog polisen till mot adressen i Skogås. I slutet av oktober åtalades fem personer vid Södertörns tingsrätt för inblandning i människorov.

Nu har 20-åringen dömts för människorov och försök till utpressning till fängelse i fem år. Den nu 26-årige mannen dömdes till fyra års fängelse för människorov. En 16-årig pojke döms till 70 timmars ungdomstjänst för medhjälp till människorov. Två kvinnor döms samtidigt för att ha underlåtit att avslöja att flickan hölls fången mot sin vilja. Straffet blir villkorlig dom och dagsböter.

Den 26-årige man som åtalades för att ha våldtagit flickan frikänns helt.

Samtliga inblandade har nekat till anklagelserna.