Det var i lördags som polis kallades till västerort, då en pojke under 15 år skadats allvarligt. En flicka från samma familj anhölls misstänkt för mordförsök.

Senare avled pojken av sina skador och under onsdagen häktades flickan, som är misstänkt på sannolika skäl för mord.

– Nu försöker vi utreda så brett och så fort som möjligt, bland annat genom teknisk undersökning, säger åklagaren Josefina Yalo.

Enligt henne är det ovanligt att så här pass unga personer häktas.

–Jag begärde personen häktad på grund av risk för påverkan på utredningen och risken för fortsatt brottslighet, säger Josefina Yalo.

Både polis och åklagare är förtegna om ytterligare detaljer kring händelsen. Advokaten Robin Söder som företräder den misstänkta vill inte kommentera ärendet eller hur klienten ställer sig till anklagelserna.

– Jag kommer inte kunna lämna några kommentarer alls i nuläget, tyvärr, säger han.

Målsägandebiträde i fallet är advokaten Henrik Olsson Lilja som företräder en vårdnadshavare till pojken.

– Det råder sträng sekretess och det finns inte så mycket att säga mer än att det är mycket tragiskt, särskilt när det sker inom en familj. Enligt min erfarenhet är det också ett ovanligt fall eftersom det är en flicka som är misstänkt, säger Henrik Olsson Lilja.

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning är informerad om händelsen och berörda har fått möjlighet till stöd efter det som inträffat.

– Personer runt omkring där det har inträffat har möjlighet att få samtal, säger Fredrik Skoglund chef för enheten Vuxen på Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning.

"Kyrkan är öppen"

Enligt honom ser stadsdelen i dagsläget inget behov av att sätta in krisstödjare för allmänheten. Däremot uppmuntrar han de personer som känner obehag och oro efter händelsen att att vända sig till kyrkan eller moskén för stöd.

I Vällingby centrum håller till exempel S:t Tomas kyrka öppet som vanligt under sommaren. Där det finns möjlighet att tända ljus och prata med en diakon eller präst.

– Kyrkan är öppen för den som vill komma in och ha ett samtal, säger Anders Nyström, vice pastor och präst i Vällingby församling.