Stavhoppsesset Angelica Bengtsson, diskuskometen Simon Pettersson, medel- och långdistanslöparen Sara Lahti och hinderlöparen Emil Blomberg är alla på väg till Japan. Alla har västerorts-klubben som hemmaklubb.

Rasmus Olofsson, ansvarig för Hässelby SK:s elitidrottare, är förväntansfull och säger att klubben är "superglada".

"Bra chanser"

– Det är långt över 20 år sedan vi hade lika många från Hässelby med. Och jag tycker det finns bra chanser för allihop, säger han.Angelica Bengtsson, 28, gör sitt tredje OS men har ett par omtumlande veckor bakom sig. Bengtssons tränare Peter Widén bröt med stavhopperskan så sent som i juni efter meningsskiljaktigheter.

Men ex-tränaren har sagt till Aftonbladet att han tror hon kan hoppa fem meter.

– Klart det påverkar en del att de brutit, men Angelica är så pass stabil och bekväm i sig själv när hon väl är på plats. Mycket spelar in i stavhopp. Vindarna, stavarna och tajmningen. Allt behöver fungera, men det blir väldigt spännande att se. Angelica har ändå presterat allt bättre för varje gång i OS, säger Rasmus Olofsson.

Sara Lahti mer förberedd

Sara Lahti, 26, ställer upp på 10 000 meter för andra gången. På Rio-OS för fem år sedan satte hon svenskt rekord på distansen. Hon har inför tävlingen sagt att hon är mer förberedd denna gång. Rasmus Olofsson anser att konkurrensen från landsmannen Meraf Bahta är sporrande.

– Sara åker till Tokyo med ännu bättre meriter och är snabbare än tidigare. Hon har gjort superbra lopp på 1 500 meter. Hon och Meraf Bahta pressar varandra och har tillsammans satt svenska flaggan på löparbanorna.

Simon Pettersson, 27, har haft en kanonstart på diskussäsongen. Han kastade 69,48, nytt personligt rekord, i Växjö i maj. Samtidigt slog han världsmästaren och OS-guldfavoriten Daniel Ståhl. Pettersson är nu trea i Sverige genom tiderna.

Krävs stolpe in

– Diskusen blir ett getingbo i Tokyo, allt kan hända. Det är fyra tävlande det handlar om, säger Rasmus Olofsson.

Hinderlöparen Emil Blomberg, 29, satte nytt personligt rekord på 3 000 meter i belgiska Oordegem den 29 maj och är nu fyra genom tiderna i Sverige. Så sent som 30 juni fick han besked från SOK om att han fick åka.

– Emil har gått från klarhet till klarhet de senaste åren. Han har visat att han är att räkna med och har gjort bra prestationer på internationella mästerskap tidigare.

På frågan om vad han hoppas på, skämtar Rasmus Olofsson om att allt annat än medaljer är en besvikelse.

– Haha, nej, skämt å sido. Det är inte omöjligt att vi får med oss en medalj hem till Hässelby. Men det krävs lite stolpe in.