Arbetslösheten bland personer i åldern 18–24 år boendes i Sigtuna kommun låg i augusti på 10,6 procent vilket är en minskning med 4,2 procent.

Samtliga kommuner i Stockholms län rapporterade en minskning av arbetslösheten för augusti månad. I Sigtuna var nedgången som störst.

Sett till hela arbetslösheten rapporterade Sigtuna en total arbetslöshet på 10,7 procent. Jämfört med samma tidpunkt i fjol är det en minskning med 1,4 procentenheter.

Trots att arbetslösheten i Sigtuna minskar ligger den fortfarande över snittet i hela Stockholms län (10,7 procent i kommunen, jämfört med 7,5 procent i hela länet). Sigtuna kommun var också den kommun i landet där arbetslösheten steg mest under förra året.

Bland utlandsfödda var arbetslösheten 18,0 procent i Sigtuna under augusti månad vilket är 1,5 procentenheter lägre än vid samma tidpunkt i fjol.

Dessa siffror kan sjunka ytterligare då det i mitten av september fanns sammanlagt 410 jobb att söka bara inom Sigtuna kommun, enligt arbetsförmedlingens platsbank. De flesta jobb finns bland annat för lager- och terminalpersonal, montörer och säljare men även flera arbeten inom restaurangbranschen nu när restriktionerna lättas upp.