Med både flest publikröster och mest jurypoäng tog den 20-årige Örsundsbrobon Elias Öberg hem regionfinalen av musiktävlingen P4 Uppland Nästa som avgjordes under försommaren. Nu har en jury valt ut de bidrag från de regionala finalerna som ska få vara med och tävla i riksfinalen av tävlingen.

Och visst är Elias låt ”Dansa” som han gjort tillsammans med Nils Norberg och John Haage, med. En låt som redan spelats frekvent i radio.

– Min lillasyrras kompis hade hört att låten spelades på ett hotell i Göteborg. Och någon hade hört den i en butik i Kalmar. Alltså, det är så coolt, säger Elias och tillägger:

– Att höra sin låt spelas utan att man själv har påverkat det. Det är en av de häftigaste grejerna med det här.

Fredagen den 3 september är det dags. Då avgörs riksfinalen i Västerås konserthus. En final som direktsänds i alla P4:s kanaler.

– Vi är taggade alla tre. Sen kommer man nog mer och mer börja känna sig nervös ju närmare finalen man kommer. Jag tror inte jag kommer att få ihop allt för många timmars sömn och må sådär jättebra dagarna innan, säger han och skrattar.

Totalt tävlar åtta bidrag. Och konkurrensen är tuff. Det vet Elias.

– Det är otroligt hög nivå på bidragen. Men vi är egentligen de enda som har en modern poplåt på svenska. Det tror jag kan gynna oss, säger han och tillägger:

– Jag tror det handlar om att ha så roligt man kan på scenen. Det är nog nyckeln. Har jag kul så tror jag att publiken också kommer att ha det.

Finalen kommer att ledas av Titti Schultz och Fredrik Birging och sänds i alla P4:s kanaler med start klockan 19.00 fredagen den 3 september.