FILM: Adolf Fredriks luciafilm gör viral succé

Över 35 000 visningar. Det har Adolf Fredriks luciafilm fått på Facebook och Youtube. "Eleverna tycker att det är jättekul, de har inte kunnat göra konserter på väldigt länge" säger musikläraren och dirigenten Tony Margeta.

  • Publicerad 13:20, 17 dec 2020

I vanliga fall brukar Adolf Fredriks luciauppträdanden fylla innerstadskyrkorna. I år var det, som mycket annat, inte möjligt. I stället ställde eleverna upp sig på skolgården och sjöng traditionella luciasånger. Det förevigades av Mattias de Frumerie och i skrivande stund har klippet drygt 35 400 visningar.

– Vi har inte kunnat ha konserter på hela hösten och särskilt för niorna så kändes det viktigt att göra något. Det var lite knepigt med distans och avstånd samtidigt som att alla behövde höra varandra, men det blev bra. Många har sagt att det låter som att det är inspelat i en studio, men det är på skolgården, säger Tony Margeta, musiklärare och dirigent.

Den virala succén har gjort eleverna glada.

– De tycker att det är jättekul, de har ju inte fått synas på länge. Nästa år hoppas vi på att få komma igång med vanliga konserter, säger Tony Margeta.

Adolf Fredriks lucia på skolgården har fått många visningar på Facebook. Foto: Mattias de Frumerie