Det var en minst sagt tuff uppgift på förhand som väntade division 2-laget FC Stockholm på Stadshagen under onsdagskvällen när det ställdes mot Superettanledarna Degerfors i Svenska cupen.

Men FC Stockholm gjorde en stark insats. Trots att Degerfors tog ledningen direkt i andra halvlek vek hemmalaget inte ner sig utan kunde kvittera genom Taner Kocak i den 86:e minuten och matchen gick till förlängning.

Och där luktade det länge en oviss straffläggning, men med bara fem minuter kvar gjorde Degerfors 1-2, och sedan fastställde laget slutresultatet 1-3 med matchens sista spark.

–  Det var sjukt surt att åka ut på det sättet såklart. Minuten innan de gör sitt 2-1-mål är det dessutom en väldigt tveksam situation i deras straffområde. Så på det viset känns det lite orättvist. Vi var några minuter från en riktig cupknall, säger Stefan Elfver, sportchef i FC Stockholm.

Som trots besvikelsen över resultatet hyllar spelarnas insats.

–  Deras inställning och kamp, hur de offrar sig för varandra. Det var kul att se. Vi står upp bra. De kommer med ett bra lag men vi ser den nivån vi har i laget, säger Stefan Elfver.

Ni siktar ju mot Europa enligt egen utsago, men nu får den drömmen vänta minst ett år till då.

– Ja, tyvärr. Men det kommer, det lovar jag.

Härnäst väntar ytterligare ett tufft möte för laget i helgen. Serieledande Hudiksvall. FC Stockholm ligger fyra.

– Vi tar med oss att vi har en riktigt, riktigt hög nivå laget, det visade vi igår. Serietabellen ser tuff men vi kan bara fokusera på att göra bra prestationer nu. Men vi vet att vi kan slå alla lag, säger Stefan Elfver.