JUBEL. Efter slutsignal jublade både spelare och publiken över uppflyttningen. Foto: FC Stockholms

FC Stockholm klara för division 1

Kungsholmen kommer ha ett lag i fotbollens division 1 även på herrsidan nästa säsong. FC Stockholm säkrade serieseger och uppflyttning i helgen.

  • Publicerad 11:01, 29 nov 2021

Karlbergs BK:s damer säkrade sin serieseger för några veckor sedan och med några matcher kvar av säsongen. För FC Stockholm blev det lite mer dramatiskt.

Förra helgen hade de chansen att säkra seriesegern mot FC Gute, men i underläge 0-1, bröts matchen i andra halvlek då belysningen på Stadshagen pajade. Enligt fotbollsförbundet ska matchen spelas klart 4 december. Men i helgens sista omgång var det inget snack.

FC Stockholm tog tidigt ledningen mot Kungsängen och kunde till slut vinna med 4-1 och avancemanget är klart, dessutom är laget obesegrat under säsongen. Klubben som bildades så sent som 2010 spelar nästa år i division 1.

Dessutom har målkungen Stefan Ostojic utsetts till division 2:s bästa anfallare.

Stefan Elfver, sportchef, vice ordförande och en av grundarna till klubben, andades mer ut än jublade efter slutsignalen.

--Det har varit en lång säsong, från i maj när vi inte ens visste om vi skulle spela till att vi i stort sett har varit klara i några veckor så det var mer en lättnad. När vi vann kvalet till tvåan var det en annan känsla. Men det var otroligt skönt så klart.

Dramatisk avslutning på hett Kungsholmsderby

Lokalkonkurrenten Karlbergs BK kämpade länge också om seriesegern, men efter att ha tappat 2-0 till 2-2 i slutskedet av det dramatiska derbyt mot FC gick det tyngre, och laget förlorade sina tre sista matcher. På grund av pandemin så blir det inget kvalspel för tvåorna i år.

-- Det är beklagligt att Kungsholmen inte får två division 1-lag. Jag tycker Karlberg är värda en plats högre upp också. Vad hade det gjort om det hade spelats en vecka till?, säger Elfver.

Läs mer om hur sportchefen ser på framtiden, truppbygget och oron inför var de ska spela nästa år i lördagens papperstidning.