Markarbetet vid anslutningsvägen framför några av husen på Johan Enbergs väg i Västra skogen är klara. Men de farthinder som tidigare fanns där och togs bort i samband med arbetet har inte ersatts. Det upprör flera av grannarna som tycker att trafiken är en stor fara.

– Det finns en oro bland äldre och barnfamiljer. Även hundägare med långa koppel har varit oroliga när hundarna springer i väg, säger Jimmy Blomqvist Larsson.

Saknar information

Han är ordförande i en av gatans tre bostadsrättsföreningar som i ett brev till kommunen ber om nya farthinder.

Grävningarna gjordes för över ett år sedan, men grannarna upplever inte att kommunen har kommit med information om vad som händer. 

– Vi saknar en dialog, säger Jimmy Blomqvist Larsson.

Solna stad är inte säker på att farthindren ens behövs. Saken ska nu utredas och ett besked väntas komma inom några veckor. 

Mätning

– Räddningstjänstens önskan är att de ska tas bort på grund av att framkomligheten blir lägre, de är inte heller så cykelvänliga, säger stadsmiljöchefen David Nordin, som känner till önskemålet.

För att reda ut saken ska Solna stad sätta upp kameror på området. De väntas sitta uppe och vara aktiva dygnet runt från mitten av maj och bli kvar från mellan några dagar upp till en vecka. 

– Vi mäter om det är tillräckligt flöde och höga hastigheter för att det ska finnas fog för farthinder, säger David Nordin. 

Beskedet väntas sedan ta några dagar. 

– Då ska vi ha en dialog med de boende om de upplever ett problem, säger han.