Falska mail som ser ut att komma från Arlandagymnasiet cirkulerar i kommunen. Foto: Mikael Andersson

Falska mail sprids från Arlandagymnasiet

Falsk e-post som ser ut att komma från Arlandagymnasiet cirkulerar just nu i kommunen. Nu varnar kommunen för e-posten och ber mottagaren att radera det utan att klicka på någon länk.

  • Publicerad 09:30, 11 mar 2022

E-post med uppmaning att att mottagaren måste göra vissa saker för att skolplattformen Unikum ska fortsätta fungera cirkulerar just nu i kommunen. Avsändaren ser ut att vara Arlandagymnasiet vilket inte stämmer.

Nu varnar Sigtuna kommun för det falska e-mailet och råder mottagaren att radera det utan att klicka på någon länk eller liknande. På kommunens hemsida står det:

”Ett e-postmeddelande med Arlandagymnasiets logotyp cirkulerar just nu, där mottagaren uppmanas skriva på ett digitalt formulär och ange sitt bank-id för att verktyget Unikum ska fortsätta fungera. Har du fått meddelandet, klicka inte på något och radera det.”

I samband med kriget i Ukraina finns just nu en höjd risk för olika slags cyberattacker och propagandaspridning. Det gäller att vara uppmärksam på vem avsändaren är och aldrig klicka på länkar och ange personliga koder eller uppgifter eller öppna dokument om man inte är säker på vem avsändaren är.

Få förskolelärare har examen

Nyheter För få utbildade förskollärare. Svårt att följa läroplanen. För mycket administration och kringarbete. Ny rapport från Lärarförbundet visar på stora problem i förskolan.onsdag 18/5 13:41

Brobygget tar plats på Valsta torg

Nyheter Folkliv. Ska bidra till ökad trygghet och delaktighet i området Under helgerna kan man prova på gratis sport- och fritidsaktiviteter utomhus på Valsta torg. Utrustning lånas hos Fritidsbanken och Brobyggets ledare hjälper till på plats.tisdag 17/5 16:50

Skottlossning mot bil i Valsta

Nyheter Flera personer i bilen men ingen blev skadad Under torsdagskvällen besköts en bil i Valsta. Flera personer fanns i bilen men ingen blev skadad.fredag 13/5 11:30