Stora delar av Falkenberg VBK:s trupp ligger däckad i corona. Enligt lagets tränare P-A Sääf har Sollentuna VK medvetet fört vidare covid-19 till sin motståndare genom att inte följa regelverket då lagen möttes i näst sista grundserieomgången den 27 februari.

https://www.mitti.se/sport/till-slutspel-med-20-raka-segrar-i-ryggen/repuca!LCvPj9M3M7FF1MVgbegS5w/

Påståendet tillbakavisas bestämt av Sollentuna VK:s styrelse som på klubbens hemsida även skriver att man ”förväntar sig att Falkenberg VBK snarast offentligt ber om ursäkt för dessa osanna påståenden – så att vi alla i stället kan lägga energin på det sportsliga i slutspelet”.

Tvärtom har Sollentuna VK hanterat sjukdomsfall och karantäntider helt enligt regelverket, förklarar klubbens styrelse.

Man poängterar också att Sääfs påstående att ”vi fick tre spelare sjuka dagen efter matchen mot Sollentuna”, innebär att matchen mot Sollentuna VK inte kan vara smittkällan eftersom inkubationstiden för covid-19 är 2–14 dagar.

Enligt Folkhälsomyndigheten framgår dessutom att smittspridningen i Falkenbergs kommun just nu är den fjärde högsta i hela Sverige, skriver styrelsen i sitt uttalande.

Match 1 flyttades

Den första kvartsfinalen skulle ursprungligen ha spelats den 14 mars, men den flyttades till den 20 mars på grund av ökad smittspridning i Falkenbergs trupp.

Det fick till följd att match 2, som skulle ha spelats i Sollentuna den 20 mars, i stället spelas den 21 mars och en eventuell match 3 den 25 mars – även den i så fall i Sollentuna.

Sollentuna VK:s styrelse förklarar att man är övertygade om att alla klubbar i landet gör sitt bästa för att förhindra och stoppa smittspridning.

”Att en elitserieklubb grundlöst insinuerar och anklagar andra klubbar på detta sätt tycker vi är både oetiskt och oansvarigt. Ett sådant beteende riskerar bara att skada sportens utveckling i landet”, menar styrelsen och avslutar sitt uttalande med att ”Sollentuna VK ser fram mot att möta Falkenberg VBK på volleybollplan i de matcher vi kommit överens om”.

https://www.mitti.se/sport/sollentunastjarnor-skanker-prispengar-till-moderklubben/repuaA!Fke1EuyPYLvmf7MyGfH0pg/