En natt på hovstallet, en promenad på stjärnhimlen eller varför inte en meditationsvandring på Kungsholmen?

Under årets Kulturnatt den 23 april är det enligt staden fler kulturverksamheter än någonsin som öppnar upp sina dörrar för allmänheten. På över 180 platser runt om i staden kan du välja och vraka mellan allt från utställningar och uppträdanden till prova-på-verksamheter och kulturutövning.

Under pandemin höll Kulturnatten igång med en digital variant, men i år är första gången på två år som den fysiska verksamheten är tillbaka.

– Från kulturaktörerna har intresset varit enormt. Man vill verkligen öppna upp och bjuda tillbaka publiken efter att ha fått stänga in sig så länge. Glädjen i att få möta besökarn är väldigt stor, säger Hilda Denward är projektledare för Kulturnatten.

Varför ska man gå på Kulturnatten tycker du?

Jag tänker att Kulturnatten är en möjlighet för folk att upptäcka något helt nytt, men också testa på något man kanske velat testa men aldrig kommit sig för att göra. Det är fri entré så det är bara att gå in och uppleva allt som erbjuds. Stockholms kulturliv är otroligt brett och stort så jag tror verkligen att det finns något för alla.

Kulturnatten drar igång 18.00 den 23 april och pågår fram till midnatt.