Spelarkontrakt. Skatteverket kräver Fanna BK:s tidigare sportchef att betala höga arbetsgivaravgifter. Foto: Fredrik Gustafsson

Ex-sportchef krävs på pengar

Fanna BK:s förre sportchef sparkades från klubben. Nu tvingas han också betala arbetsgiv-aravgifter för de inblandade spelarna.

  • Publicerad 13:12, 22 okt 2021

Våren 2020 publicerade Mitt i Enköping en granskning av den lokala fotbollsföreningen Fanna BK. Tidningen kunde avslöja att flera spel-are i klubbens herrlag visst fick lön, trots att föreningens styrelse hävdade motsatsen. Dessutom kunde tidningen avslöja att den tidigare sportchefen i föreningen hade ett regelvidrigt kontrakt med klubben. Efter avslöjandet krävde Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd Fanna på 75 000 kronor i böter.

Skatteverket intresserade

Men det tog inte slut där. Fotbollsorganisationen var inte de enda som fattade intresse för ärendet. Skatteverket ville kontrollera om arbetsgivaravgifter betalats in.

Så var inte fallet. Nu har Skatteverket beslutat att Fanna BK:s tidigare sportchef Benjamin Tanovic måste betala arbetsgivaravgifter på 107 030 kronor för de avlönade spelarna.

Hundratusentals kronor

Skatteverket har bland annat hittat att tolv personer, som har spelat eller varit tränare i Fanna, har fått betalningar från Benjamin Tanovic under 2019. Skatteverket har gjort en avgränsning och valt att gå vidare i utredningen med sex av de totalt tolv personerna.

Skatteverket har beräknat att Benjamin Tanovic sammanlagt betalat ut 374 360 kr till och tagit emot 58 701 kr från fem spelare och en tränare i föreningen.

Skatteverket bedömer att det är Benjamin Tanovic som betalat ut lön till spelare och tränare i klubben och att han därmed haft en skyldighet att redovisa arbetsgivaravgifter för dessa löner.

Arbetsgivaravgift

Med arbetsgivaravgift menas de avgifter som arbetsgivaren betalar för varje anställd person utöver arbetstagarens lön.

Arbetsgivaravgiften uppgår i dag till 31,42 procent av lönen, i normalfallet.

Arbetsgivaravgiften genererar över en fjärdedel av den offentliga sektorns skatteintäkter.

Källa: ekonomifakta.se

Visa merVisa mindre

Cohen-hyllningskonsert ställs in

Nyheter Ingen hyllningskonsert på Joar Blå på söndag. Föreställningen har ställts in på grund av sjukdom.fredag 14/1 10:50

Här är vägarna som stängs av på måndag

Nyheter Körigt. Nya vägavstängningar väntar i Enköping från och med på måndag.onsdag 12/1 9:20